Про нового виробника трамваїв в Україні: досвід Одеси, Києва, Запоріжжя та Вінниці

Среда , 25 октября 2017, 18:59
Мало кому відомо, що маленький Калуш на Прикарпатті є батьківщиною модернізованих трамваїв, які зараз їздять не лише у містах України, але і у Чехії.
Про нового виробника трамваїв в Україні: досвід Одеси, Києва, Запоріжжя та Вінниці

Багато хто буде дивуватися, але факт залишається фактом - ПрАТ "Калуський завод будівельних машин "Будмаш" освоїв виробництво кузовів трамвайних вагонів із частково-низьким рівнем підлоги. За основу взято конструкцію чеського трамвайного вагона "Vario LF". Трамваї, побудовані на базі кузовів, виготовлених у Калуші уже курсують вулицями Києва (6 одиниць), Одеси (16 одиниць), Вінниці (3 одиниці) та Запоріжжя (4 одиниці).

Отож, перший крок до повноцінного виробництва трамваїв у Калуші зроблено. При тому, що в Україні існує виробник систем керування тяговим електроприводом - ПрАТ "Запорізький електроапаратний завод", можна сподіватися, що у Калуші з часом буде налагоджено повноцінне виробництво трамваїв.

P.S.: Вартість кузова трамвая, виготовленого у Калуші - менше 1 млн. грн. Але вартість електронної системи керування значно більша - наприклад, популярна чеська система Cegelec коштує приблизно 1,8 мільона гривень. До речі, ось з цих кузовів у Одесі збирають нові повноцінні вагони.

comments powered by HyperComments