Морские и речные перевозки

09:25
В ніч на 25 вересня росіяни атакували Одесу ударними дронами і різними типами ракет. Є ушкодження в порту, точніше на морському вокзалі.
15:07
22 вересня стало відомо, що до морських портів Одеської області йдуть під завантаження зерном і залізною рудою ще три торгівельних судна.
11:45
Вранці 22 вересня з порту Чорноморськ вийшло в море судно Aroyat з вантажем зерна.
13:23
Аграрні асоціації та спілки звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням ініціювати скасування наказу голови Одеської обласної військової адміністрації та командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» №19 від 18 серпня 2023 року «Про деякі питання фінансової дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану». Про це повідомила прес-служба Української зернової асоціації (УЗА).
11:58
На торгівельному судні Seama, яке перебувало на якірній стоянці у морі біля гирла Дунаю, пролунав вибух.
10:43
Це одне з тих двох суден, які 16 вересня першими після прориву блокади зайшли в морські порти Одеської області.
10:19
16 вересня до порту Чорноморськ вперше увійшли два торгівельні судна за гарантованим ВМС України коридором.
10:33
Відновлення судноплавства з морських портів Одеської області триває, хоча і не дуже активними темпами. 15 вересня з Одеси вийшло в море чергове судно.
10:56
Керівництво ООН все ще сподівається відновити "зерновий коридор" з морських портів Одеської області і заради цього готове прийняти до уваги російську позицію.
15:05
Внаслідок російських повітряних ударів в українських портах Одеської області пошкоджено чи знищено 105 об'єктів портовоїї інфраструктури.