Військова аналітика 11 липня: обстріли Одеській області та підтвердження удару по російському фрегату (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник, 12 июля 2022, 00:47
Майже весь день 11 липня росіяни намагалися обстрілювати ракетами Одеську область. Маємо підтвердження того, що ще два місяці тому було уражено українськими ракетами російський фрегат. А тили російської армії продовжуть методично знищувати ракетами з HIMARS.
Військова аналітика 11 липня: обстріли Одеській області та підтвердження удару по російському фрегату (ВІДЕО)

Закінчився 138-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 11 липня. Цей день був насичений, дуже насичений подіями в Одесі. Дивіться аналіз на відео.

Спочатку після трьох днів відсутності навіть повітряних тривог росіяни знову почали обстрілювати Одеську область. Об 11-й годині 11-го липня оголосили повітряну тривогу - і майже відразу одесити почули вибухи. Це росіяни випустили відразу 7 ракет Х-31 з літаків Су-30 та Су-35, які були у повітрі десь над окупованим Кримом. 4 ракети було випущено по інфраструктурі в районі Затоки - одна ракета влучила у портовий об'єкт, інша у приватний житловий будинок неподалік. Дві ракети збили. Ще трьома ракетами росіяни стріляли по сільскогосподарських угіддях - тобто, дорогою високоточною зброєю вони намагаються спалити наш хліб ще на полях.

Потім увечері росіяни поцілили по Одеській області ракетами "Онікс" - це тому. що спочатку ми чули звук вибуху, а лише за кілька секунд після цього сигнал повітряної тривоги. За повідомленням оперативного командування "Південь", руйнувань не було. В результаті обох обстрілів жертв не було. 

Ще один вибух було чутно вже після 22:30 - у оперативному командуванні "Південь" це назвали плановими діями сил оборони. Дуже сподіваюсь, що це щось вороже збили. .

Генштаб ЗСУ сьогодні опублікував дуже цікаву інформацію про битву за острів Зміїний. Втрати росіян у техніці у цій битві - приблизно на 900 мільйонів доларів, рахуючи сюди знищений військово-морський буксир "Василий Бех". Та є одна цікава деталь. Вчора, 10 липня, я казав та показував у новинах на сайті, що 6 липня з Севастополя вперше за декілька тижнів після тривалого ремонту вийшов фрегат "Адмирал Эссен" проекту 11356. А сьогодні він повернувся назад до Севастополя. І тут Генштаб ЗСУ каже, що у боях за Зміїний на етапі встановлення морської блокади острова цей фрегат зазнав суттєвих пошкоджень. Тобто, наша інформація ще за 6 травня про успішний удар по одному з двох російських ракетних фрегатів виявилася цілком достовірною. На жаль, офіційно її підтвердили аж більше чим через два місяці. На жаль, фрегат "Адмирал Эссен" не відправився заданим курсом нахуй за крейсером "Москва", а його таки відремонтували.

До речі, саме сьогодні, 11 липня, спостерігалася найменша "ракетна" активність російського флоту у Чорному морі - у Севастополі стояли обидва ракетні фрегати, три підводні човни та всі ракетні корвети типу "Буян-М". У росіян закінчуються запаси ракет "Калібр" - і їм більше нема сенсу тримати носії ракет у морі, тепер єдине безпечне місце для російського чорноморського флоту - це Новоросійськ.

Дуже важливо, що саме 11 липня офіційно стало відомо про чітко визначену стратегію контрнаступу армії України, яку визначено у наказі президента. Це наступ на півдні з метою звільнення всіх південних окупованих приморських регіонів. Передусім, це Херсонська область з містом Херсон та підходами до Криму. І саме тому на південному напрямку дуже активно працюють HIMARS, українська авіація та інші сили - вони методично знищують всі тилові склади боєзапасу та забезпечення російських військ. Ось, наприклад, дуже велика "бавовна" у Новій Каховці. Тут, гадаю, все дуже просто - після ураження всього  тилового забезпечення російська армія у Херсонській області залишиться без боєприпасів, без поповнення, без штабів та навіть без їжі, перетворившись на некерований деморалізований натовп, позбавлений підтримки артилерії. І тоді можна буде відбивати назад Херсон та виходити на підходи до Криму і навіть йти далі. 

І все це забезпечується подальшим постачанням зброї, серед якої - додаткові установки HIMARS та боєкомплект до них з ракетами далекобійністю до 300 км. 

Тому росіянам слід начуватися і тікати з окупованих територій вже зараз, якщо хотять залишитися живими.

comments powered by HyperComments