Військова аналітика 18 липня (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 18 июля 2022, 09:39
Головні події в Одесі на ранок 18 липня, пов'язані з недавнім обстрілом міста, трохи внутрішньої політики та ситуація на фронтах. За останні більш як дві доби трапилося досить багато важливого та цікавого. Йде вже 145-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Військова аналітика 18 липня (ВІДЕО)

Розпочнемо з того, що відбувається в Одесі та Одеській області. Нагадаю, вранці 16 липня, майже о 5-й ранку, росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Вони запустили крилату ракету Х-101, досить нову та дійсно точну, яка влучила в складське приміщення на Бугаївці, між супермаркетами "Фоззі" та "Ідеал", хто одесит, той розуміє. Виникла велика пожежа, дим від якої було видно далеко, а гасили її досить довго. На щастя, всі охоронці цих складів при оголошенні повітряної тривоги сховалися в укритті, тому випадково постраждав лише один чоловік. Зруйновано склад, де зберігалася різна деревина для меблів, а також швейний цех. Але плити ДСП та МДФ для росіян це - ракети "Гарпун". Так вони пишуть. Але ми тут знаємо, як горять та детонують склади боєприпасів, та росіяни також знають. Але брешуть - втім, громадяни росії повірять, навіть коли ім покажуть по телевізору баклажани чи кабачки, та скажуть, що це бомби. Ну, тупыыые.

На морі росіяни продовжують тримати свої кораблі з ракетами біля Балаклави, де їх знімають всі кому не лінь з високого берега. Це два кораблі з крилатими ракетами "Калібр" та два великих десантних кораблі.

Вони саме там, бо бояться отих самих "Гарпунів". От лише не розумію, вони ж кажуть, що знищили нам і пускові установки в Одеській області, і самі ракети "Гарпун" в Одесі, а все одно бояться. У росіян же ж є командування, генерали, адмірали та всілякі інші - і вони кажуть, що знищили наші ракети, а все одно бояться їх. Чому? Або вони знають, що насправді нічого не знищили, а все це просто брехня, або російські адмірали просто не вірять офіційним повідомленням свого ж міністерства так званої оборони. І дійсно, вірити цим повідомленням не можна взагалі, бо якщо ім вірити - то Україна вже декілька разів втратила всю авіацію, всі танки, всі ракети тощо... Та навіть колись росіяни, якщо вірити Шойгу, звільнили у Сирії таку територію від тих, кого вони називають "терористами", яка по своїй площі як пять-шість Сирій. Отак, вже кожний йолоп розуміє - вірити Конашенкову буде або повний лох, або російський телеглядач.

До речі, росіяни знову "знайшли", щоб їх так і розтак, чергові підрозділи бронетехніки у одній з шкіл в Одесі. Але вони навіть полінилися зайти в гугл та правильно написати назву вулиці. Ну, тупыыые.

У самій росії той самий шойгу, який насправді тувинець-пожежник, а не військовий, наказав максимально посилити зусилля для наступу. І дійсно, росіяни розпочали наступ у бік Бахмуту та Сіверська. Наступ відбито. За даними британського міністерства оборони росія вже втратила більш як 30% свого наступального потенціалу взагалі - і це дуже катастрофічні втрати, які дають Україні можливість, за думкою начальника штаба оборони Великобританії адмірала Радакіна, перемогти росію. Відновити сили для росії дуже важко. Але росіяни намагаються сформувати декілька десятків "добровольчих" батальйонів з найманців у всіх своїх регіонах, туди беруть навіть людей без досвіду. Ці батальони стануть штурмовою піхотою, тобто гарматним м'ясом. Також у путіна сподіваються, що таким чином буде ліквідовано тих людей, які могли б протестувати проти війни у різних національних та проблемних регіонів росії. У росіян справжня паніка через можливість отримання Україною 300-кілометрових ракет для установок HIMARS та М270. Отой самий Медведев погрожує "судним днем" і таким чином став єретиком з точки зору ісламу. А тим часом ЗСУ вже освоюють німецькі зенітно-артилерійські танки "Гепард", які, до того ж, є смертельною загрозою для будь-якої легкої бронетехніки.Ото

Ворог продовжує ракетні обстріли українських міст. Особливо страждають Миколаїв, Харків та Нікополь.

Після того, як напередодні затримали колишнього голову СБУ Криму Кулініча за державну зраду, маховик завертівся. 17 липня було відсторонено генпрокурора Венедиктову та усунуто голову СБУ Баканова. Це на звільнення, це передбачена законодавством військового часу процедура, на яку має повноваження президент. І президент Зеленський дійсно пояснив це перше велике кадрове рішення за час війни як раз наявністю великої кількості зрадників у силових відомствах. Але є питання до тих "перших заступників", які зараз будуть деякий час виконувати обов'язки очільників Генпрокуратури та СБУ. Ще з внутрішньої політики треба сказати пару слів про спробу забороненої партії ОПЗЖ оскаржити цю заборону чере процедуру касації у суді, але це просто імітація бурної діяльності.

Ми тут багато чуємо, що Саудівська Аравія планує збільшити обсяг видобутку нафти, щоб витіснити росію з нафтового ринку остаточно. Дійсно, зараз Саудівська Аравія може виробляти щоденно до 12 мільйонів барелів на добу, реально видобуває біля 10 мільйонів на добу. Але оголосила про те, що плани збільшити видобуток нафти також збільшуються - як раз до тої цифри до 13 мільйонів барелів на добу, але до 2027 року. Тобто, зараз саудити можуть технічно, збільшити видобуток нафти лише до технічного максимуму, як і планували раніше, все інше - потім. І наголошу, вони це планували раніше, задовго до візиту у Ер-Ріяд президента США Джо Байдена.

Євросоюз планує поглиблення антиросійських санкцій, зокрема - про заборону на закупівлю золота з росії. Таким чином росії закривають ще один канал фінансування війни та забивають ще один цвях у кришку її труни.

comments powered by HyperComments