Оперативний огляд 8 серпня: росіяни стріляли по Одеській області, ЗСУ вдарили по мостам через Дніпро (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 8 августа 2022, 12:12
Розповідаю про важливі події в Одесі та на фронті - що відбувається 8 серпня. Як росіяни спробували обстріляти Одеську область та як ЗСУ знову завдали ударів по мостам через Дніпро у Херсонській області.
Оперативний огляд 8 серпня: росіяни стріляли по Одеській області, ЗСУ вдарили по мостам через Дніпро (ВІДЕО)

Деякий період "тиші" в Одеській області дійсно виявився "затишшям перед бурею". Увечері 7, вночі та вранці 8 серпня в Одеській області було декілька повітряних тривог. 

При цьому під час останньої ранкової повітряної тривоги близько 10-ї години ранку росіяни намагалися атакувати Одеську область з моря - однією ракетою, випущеною з підводного човна. Цю ракету, як повідомляє оперативне командування "Південь", збила наша ППО.

Але увечері 7 серпня також під час повітряної тривоги росіяни влучили у воєнні та інфраструктурні об'єкти у Вінницькій області.

У нас тут вже повним ходом йде судноплавство по зерновому коридору з порту Одеси. Продовжують виходити у море раніше заблоковані судна, приходять до Одеси та Чорноморську порожні балкери під завантаження зерном. А у Кабінеті міністрів пропонують розширити домовленості про "зерновий коридор" ще й для руди та металопрокату - ще однієї дуже важливої складової українського експорту.

У морі продовжує залишатися оперативне з'єднання російського флоту, у складі якого є три надводні кораблі з ракетами, один підводний човен (загалом до 28 ракет), з яких вони обстрілювали і Одеську область, і інші регіони України. Також є один великий десантний корабель.

Ситуація на фронтах залишається напруженою. Найголовніші події відбуваються на південному фронті, у Херсонській області. Вчора ворог намагався там провести якісь наступальні дії невеликого масштабу, які було відбито. У російских пабліках це спочатку називали початком великого наступу, а потім лише "розвідкою боєм". А у вечірньому та ранковому зведеннях Генштабу ЗСУ про це навіть не згадали, обмежившись фразою про те, що ворог обороняється. 

Однак слід зазначити, що сьогодні вночі ЗСУ завдали ряд ударів по тилам росіян у Херсонській області. Зокрема, потужними ударами знову зведено нанівець всі спроби росіян відновити рух по автомобільним мостам через Дніпро - Антонівському біля Херсону та через Каховську ГЕС. Причому на фото, зробленому десь опівночі 8 серпня, видно, як на Антонівському мосту після ударів щось палало. Ще один удар був по мосту через Інгулець у Дар'ївці, а також по залізничній станції у Чаплинці. Також було завдано удару по окупантах у Мелітополі. Це все була робота HIMARS.

При цьому слід звернути увагу на одну деталь. Окупанти намагалися якось захистити мости через Дніпро, розмістивши у воді біля них радіолокаційні відбивачі - це такі собі хибні цілі для ракет. Вони перекинули засоби ППО з-під Мелітополю до Херсону. Але все це було марно. Застарілими засобами захиститися від сучасних ракет росіяни не зможуть.

Незважаючи на все це, росіяни продовжують обстріли по всій лінії фронту, в тому числі на Донбасі. Продовжують обстріли українських міст, в тому числі Харкова і Миколаєва. І, що мене дуже непокоїть, продовжуть обстріли Запорізької атомної електростанції - вони настільки дурні, що самі намагаються спричинити ядерну катастрофу. Що тут сказати, росіяни....

comments powered by HyperComments