Флот росії знову збільшує сили у Чорному морі для ракетних обстрілів України (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 20 сентября 2022, 16:00
20 вересня росіяни наростили склад оперативного з'єднання свого флоту у Чорному морі, але передислокували підводні човни у Новоросійськ.
Флот росії знову збільшує сили у Чорному морі для ракетних обстрілів України (ВІДЕО)

Станом на день 20 вересня оперативне з'єднання флоту росії у Чорному морі складається з 11 бойових одиниць. Серед них - три надводні ракетні кораблі з загальним залпом до 24 ракет "Калібр" та 3 великі десантні кораблі. 

Після недавнього шторму росіяни знову поступово вивели у море на додачу до фрегату "Адмирал Макаров" ще два корвети типу 21631 "Буян-М". Це збільшує загрозу ракетних ударів "Калібрами" з моря по Одесі та іншим містам України.

Сьогодні також у одному з регулярних публічних звітів британської розвідки було підтверджено наше спостереження про те, що ще з серпня росіяни передислокували всі свої підводні човни з Севастополю до Новоросійська. Таким чином вони намагаються захистити свої підводні сили від повітряних атак безпілотників безпосередньо у Севастополі - після неодноразових випадків "бавовни" та прильотів дронів до будівель штабу чорноморського флоту росії. Зазначається також, що росіяни у 2014 році мали однією з важливих причин окупації Криму саме забезпечення базування свого чорноморського флоту.

Найсвіжіші космічні знімки Севастополя зараз доступні за 18 вересня. Ми бачимо, що росіяни припинили постійне патрулювання зовнішнього рейду корветами типу 22160 - як через пошкодження корвету "Павел Державин", так і через штормову погоду.

На звичному місці на причалах бухти Голландія ошвартовані кормою новий фрегат "Адмирал Эссен", два старі фрегати, а також не менше двох корветів різних типів.

У Південній бухті підводних човнів біля причалів не помічено, але стоять десантні кораблі.

У Новоросійську за космічним знімком від 17 вересня все без змін - біля причалів є десантні кораблі та патрульний корвет "Сергей Котов".

Продовжується судноплавство "зерновим коридором". Сьогодні, 20 вересня з портів Одеса та Чорноморськ вийшли в море відразу 8 суден, на які навантажено 195 тисяч тон сільськогосподарської продукції. 

Загалом це становить вже більш як 4,1 мільйони тон української агропродукції, експортованої з початку серпня за період дії "зернового коридору". Це вже 177 суден, при чому деякі з них здійснюють вже по два-три рейси за цей час.

Окремо слід зазначити, що сьогодні до Одеси зайшов балкер "BC VANESSA" – це четверте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Балкер буде завантажено 30 тис. тонн пшениці, яка буде доставлена до Афганістану.

comments powered by HyperComments