Візит Байдена до Києва означає повний крах планів путіна (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Понедельник, 20 февраля 2023, 18:33
Сьогодні до Києва завітав не просто іноземний високопосадовець, а сам президент США Джо Байден. Сам він в Києві не уперше, але всі інші рази він був у статусі віце-президента. А до цього останній визит до України президента США був понад 15 років тому.

Візит президента США до країни, яка обороняється від ворожого вторгнення - це не просто візит. Це дуже точний та гучний сигнал всьому світу, що Україна є союзником США, причому таким союзником, якого не залишать на половині шляху, якому не дадуть програти. 

Символічно, що поки Байден гуляв з президентом України вулицями Києва - майже по всій Україні лунала повітряна тривога. Це росіяни знову підняли у повітря свою авіацію та погрожували завдати авіаційного чи ракетного удару. Так само, як вони це робили під час візиту до Києва генерального секретаря ООН Гутьєрреша.

Але Байден - це не Гутьєрреш, і окрім глибокої занепокоєності, здатен будь-якого моменту надати путіну дуже вагомого аргумента, здатного перетворити москву і кремль на купку попелу ще до того, як путін зрозуміє - а щото було. Саме тому до Стамбулу завітав один з американських есмінців, який сильніший за весь російський чорноморський флот разом взятий, а над східноєвропейськими країнами НАТО кружляли американські бомбардувальники - таким чином гарантувалася безпека американського президента. До того ж, за кілька годин до візиту росіян попередили, щоб вони не робили нічого такого, що спонукало б США на таку відповідь, що на росії б мало показалося. 

Візит Байдена до України, скоріш за все, з питань безпеки, не анонсувався і виявився досить раптовим для всіх, окрім тих, хто дійсно приймає рішення на світовому рівні.

Україна отримала ще один транш військової допомоги. Дуже велику фінансову допомогу Україні надасть Японія - на відбудову. Практично вирішене питання постачання Україні літаків - зараз йдуть розмови про те, коли і скільки літаків постачати. Загалом Байден каже про вже надані чи поки ще обіцяні 700 танків. А Великобританія заявляє про далекобійні ракети.

А що на росії? А на росії звично утерлися та продовжують піхотою штурмувати укріплені позиції у стилі Першої світової. А поки Байден злякався повітряної тривоги та продовжував гуляти по Києву, путін продовжував хоробро сидіти у бункері. Анонсований великий російський наступ так і не почався, а до початку весняного бездоріжжя залишається всього пару тижнів - і це весь час, який є у російського командування. Звісно, вони постріляють 23-24 лютого ракетами, путін там щось скаже зі свого бункера, але це все вже не важливо. 

Важливо, що Україна вистояла, а поки вона вистояла - весь світ об'єднався, щоб дати ляпаса росії та остаточно ліквідувати оцю потворну російську імперію.

comments powered by HyperComments