У окупованому Джанкої знищили ракети, якими з кораблів росіяни обстрілювали Одесу (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 21 марта 2023, 11:40
Весь вечір 20 березня містечко Джанкой на півночі окупованого Криму чуло "бавовну". Що там відбувалося і чому це важливо для нашої Одеси?
У окупованому Джанкої знищили ракети, якими з кораблів росіяни обстрілювали Одесу (ВІДЕО)

Отже, протягом всього вечора 20 березня ми спостерігали дуже цікаві речі. Над окупованим росіянами Джанкоєм у нічній темряві в небі дирчали безпілотники, було видно і чутно на оприлюднених відеороликах, як вони кудись падають і розриваються. "Бавовна", одним словом.

Головний "гоблін" окупаційної влади Аксьонов заявив, що там працювала ППО - тобто атака з повітря підтверджена. На неофіційному рівні росіяни навіть пишуть у порядку жарту, що це були перепрограмовані іранські безпілотники, які росія запускає по Україні - але всі вони тепер летять на Джанкой... Та це жарт.

Насправді ж Джанкой атакували якісь інші безпілотники. І по дивному збігу обставин начальник головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов майже відразу заявив, що там у Джанкої росіяни залізницею везли на морську базу у Севастополі ракети "Калібр" для надводних кораблів. Та не довезли - тому що ракети та інші боєприпаси були знищені. Ви спитаєте - а що корабельні ракети робили аж у Джанкої? А я вам відповім, що Джанкой - це єдиний на весь Крим залізничний вузол, де перетинаються всі важливі лінії. І та, що йде від Керчі та того самого підшквареного мосту, і ті дві лінії, що йдуть в Крим від Запоріжжя через Мелітополь та від Херсону, та лінія на Сімферополь і Севастополь. Тому не дивно, що важливий вантаж перехопили саме в Джанкої, у найближчій до контрольованої української території точці. До речі, у Джанкої є ще військовий аеродром - гадаю, йому вночі теж дісталося.і тому 

Чому ж це важливо для Одеси? А тому що кораблі російського чорноморського флоту не отримають дуже велику частину свого боєкомплекту. Можливо навіть, що це було знищено все, що росіяни старанно виробляли протягом кількох тижнів. І тому вірогідність ударів з моря по Одеській області та іншим регіонам України тепер значно менше на деякий час. 

Як же саме був завданий удар по Джанкою? Ми всі бачили та чули дрони. Вони дійсно були і цілком могли стати єдиним засобом ураження цілей у росіян. Але не забуваємо, що США вже надають Україні певну кількість більш далекобійних ракет до установок HIMARS з далекобійністю до 150 км. Україна також має ракети "Вільха-М" з далекобійністю до 130 км та офіційно повідомляла про випробування їх версії з можливістю досяжності тих самих 150 км. А тепер увага - від деяких контрольованих районів на правому березі Дніпра у Херсонській області до Джанкою як раз є 150 км та навіть менше. Тобто, можна припустити, що одночасно з дронами міг бути і ракетний удар по окупантах.

Тепер російські окупанти оголосили у Джанкої та на півночі Криму взагалі режим надзвичайного стану. Та це їм не допоможе. Адже процес демілітаризації Криму продовжується.

comments powered by HyperComments