Як російська мобілізація вплине на хід війни (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 22 сентября 2022, 17:17
В студії одеського телеканалу "Перший Міський" аналізую можливий вплив мобілізації в росії на загальний хід війни та можливий відступ російського флоту з Севастополю під ударами ЗСУ.
Як російська мобілізація вплине на хід війни (ВІДЕО)

Детально - в відеосюжеті "Інтерв'ю дня" каналу "Перший міський. Одеса". За посиланням - російськомовна версія.

Вчора в росії оголосили часткову мобілізацію. Перші висновки з цього процесу.

1. Із загальної кількості свої сухопутних військ мирного часу (піхота, бронетанкові частини, десантники, морська піхота) у приблизно 400 тисяч чоловік росія вже втратила від третини до половини особового складу (біля 55 тисяч загиблими, до яких треба додати від 100 до 150 тисяч пораненими, більша частина яких не може повернутися на війну). 

2. Оголошені цифри часткової мобілізації у 300 тисяч чоловік лише дозволять росіянам компенсувати ці втрати та наростити штатний склад своїх збройних сил на 137 тис. осіб, що у них заплановано з 2023 року.

3. Через те, що у наказі про мобілізацію публічно не вказано жодних цифр - то насправді росіяни зможуть мобілізувати хоч 300 тисяч, хоч мільйон людей.

4. Вони не оголосили загальної мобілізації через несумісність цього заходу, який фактично є офіційним оголошенням війни, зі статутом ООН, який це прямо забороняє.

5. У росіян при проведенні мобілізації виникають ряд логістичних та організаційних проблем. Мобілізованих треба навчити, кудись поселити, озброїти, одягнути та нагодувати. Також треба сформувати з них підрозділи або влити мобілізованих до наявних підрозділів.

6. Перші частини з мобілізованих зможуть з'явитися на фронті мінімум через місяць після оголошення мобілізації, але більшість - приблизно за 2-3 місяці.

7. Оскільки ЗСУ вже розгромили найкращі та найбоєздатніші підрозділи кадрової армії росії - то розгром слабко мотивованих на війну мобілізованих частин буде набагато легшим. Втім, командування росіян якось вчиться на своїх помилках.

8. Ескалація війни з боку путіна у вигляді мобілізації означає крок у відповідь з боку Заходу. Тобто, у відповідь на мобілізацію слід чекати посилення військової допомоги і кількісно, і якісно, що значно полегшиться через початок дії закону про ленд-ліз в США з 1 жовтня.

9. ЗСУ все ж таки доведеться стикнутися з більшою кількістю ворожої живої сили на фронті, яка буде оснащена великою поки що кількістю застарілої зброї. 

10. Сам факт мобілізації свідчить про те, що війна не закінчиться швидше ніж за півроку. Те, що розбиті зараз росіяни оголосили мобілізацію - означає їх наміри воювати далі.

Також відзначив важливість подій 21-22 вересня у морі під Севастополем. Цілком можливо, що чорноморський флот росії зазнав удару підводних безпілотників, через що припинив патрулювання зовнішнього рейду Севастополя.

comments powered by HyperComments