У Чорному морі дещо скоротилася кількість російських ракетних кораблів

Вторник, 27 сентября 2022, 14:04
Продовжуємо щоденне відстеження діяльності чорноморського флоту росії, можливість ракетного удару з моря по Одесі станом на 27 вересня.
У Чорному морі дещо скоротилася кількість російських ракетних кораблів

Станом на ранок 27 вересня, по інформації оперативного командування "Південь", ядро оперативного з'єднання російського флоту у Чорному морі складали ті ж самі три надводні кораблі та підводний човен, що і вчора, які загалом мають 28 крилатих ракет "Калібр". Також у морі перебувають декілька десантних кораблів.

Однак, за даними командування ВМС України на середину дня 27 вересня у морі перебувало лише три надводні кораблі з 24 ракетами "Калібр". Тобто, підводний човен після кількох днів чергування, повернувся у базу.

Обстрілів Одеси та інших міст України морськими ракетами "Калібр" за останні дні не проводилося. Тому загроза є скоріш потенційною, ніж реальною. Загрози висадки десанту на узбережжі Миколаївської чи Одеської областей немає.

Фото на початку новини - раніше ніде не оприлюднений кадр виходу в море з окупованого Севастополя патрульного корвету проекту 22160 ще 20 серпня 2022 р.

У відеосюжеті - оперативна інформація про перебіг бойових дій та ситуацію на морі на ранок 27 вересня.

comments powered by HyperComments