У невизнаному Придністров'ї комусь захотілося вбити так званого "президента"

Четверг, 9 марта 2023, 15:48
На території невизнаного Придністров'я, що межує з Одеською областю, місцеві російські посіпаки повідомили про, начебто, замах на їх так званого "презилента" і звинуватили у цьому Україну.
У невизнаному Придністров'ї комусь захотілося вбити так званого "президента"

Після того, як спроби організувати провокації чи ще якось здійснити ескалацію замороженого конфлікту у невизнаному Придністров'ї за участю Молдови та розміщених в Одескій області частин ЗСУ, провалилися, росіяни здійснили нову спробу роздмухати напруженість у регіоні.

9 березня влада Придністров'я заявила про запобігання теракту, який нібито готували за вказівкою СБУ “Злочин, за вказівкою Служби безпеки України, готувався проти низки посадовців Придністровської Молдавської Республіки. Підозрюваних затримано. Вони дають свідчення зізнання”, - заявляє місцева “влада, яка фактично є збіговиськом проросійських колабораціоністів..

Детальна інформація буде представлена сьогодні у фільмі СК ПМР "Про загрозу теракту в Придністров'ї" о 20.00 на Першому Придністровському телеканалі. В МЗС “Придністров'я” також готують звернення до України щодо “теракту".

Влада Молдови заперечує "підготовку до теракту" в Придністров'ї з боку СБУ. Молдова не фіксувала жодної "підготовки до теракту" в Придністров'ї, в якій звинувачують СБУ: "У нас немає такої інформації. Компетентні органи розслідують ситуацію. Ми наполегливо просимо отримувати інформацію з офіційних і надійних джерел", - заявили представники відомства.

В СБУ вважають всі ці заяви просто російською провокацією.

"Будь-які заяви представників так званого «Міністерства державної безпеки» фейкової «Придністровської народної республіки» щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі. 

Тож Служба безпеки України закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета росії розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу. 

Брехня та провокації – один із видів зброї, яким активно користується рф. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні росії, ні її сателітів." - йдеться в зверненні СБУ.

У відео загальний аналіз ситуації в Придністров'ї від редакції "Одеського Кур'єру".

comments powered by HyperComments