Вночі росіяни обстріляли ракетами Київ та Дніпро

Вторник, 9 мая 2023, 09:29
В ніч з 8 на 9 травня росіяни здійснили черговий повітряний удар ракетами з кораблів та стратегічних бомбардувальників. Цього разу їх цілями стали Київ та Дніпро, по Одесі вони не стріляли.
Вночі росіяни обстріляли ракетами Київ та Дніпро

Нічний ракетний обстріл України відбувався двома хвилями. Все почалося біля 22-ї години 8 травня, коли стало відомо про зліт аж в районі Мурманська російських бомбардувальників Ту-95. Одночасно в районі Дніпра пролунали вибухи.

Потім після 3-ї години ночі по всій Україні, в тому числі в Одеській області, оголосили повітряну тривогу, яка тривала аж до 6-ї ранку. В цей час над Києвом активно працювала ППО і також було чутно вибухи. В Одесі ж було спокійно, не рахуючи інформації про рух літаків та ракет.

Вже вранці Генштаб оприлюднив зведену інформацію про цей нічний ракетний удар. Всього двома хвилями росіяни запусти 25 ракет, з яких 23 було збито.

Перша хвиля, яка була увечері націдена на Дніпро, складалася з 8 ракет " Калібр", випущених з одного з надводних кораблів, що діяв в районі Новоросійську-Анапи, куди відступив з Севастополя чорноморський флот росіян.

Друга хвиля вже після 2-ї ночі складалася з 17 ракет типу Х101/Х555 та була запущена з бомбардувальників Ту-95 в районі Каспійського моря. Всі 15 ракет, які були спрямовані на Київ, було збито. Ще двома ракетами було якось уражено Черкаську область, деталі поки що не розголошувалися.

Безпілотників-камікадзе в цю ніч росіяни не застосовували. Скоріш за все, позаминклої ночі, коли вони кинули на Київ аж 35 таких дронів, вони намагалися окрім можливого ураження цілей, ще й за допомогою них виявити позиції та роботу української ППО. Та не змогли. 

Загалом ми бачимо дуже сильну активізацію повітряних ударів росіян по українським містам, в тому числі двічі протягом травня по Одесі - 4 та 8 травня. Але ці удари носіть точковий характер, вони не є масованими - через високу ефективність ППО та дефіцит ракет у росіян. Також діють і фактори відступу стратегічних бомбардувальників аж у Мурманську область та чорноморського флоту на узбережжя Краснодарського краю після ударів українських дронів по російським морським та авіабазам.

comments powered by HyperComments