Чому росія стала частіше завдавати удари ракетами і дронами

Понедельник, 29 мая 2023, 17:30
Українське командування та високопоставлені британські військові пояснили причини різкої активізації російських ракетно-дронових ударів. Це як страх путіна перед українським контрнаступом, так і результат накопичення росіянами запасу ракет під час весняної "паузи" таких обстрілів.

У відео - наш аналіз нічних повітряних ударів на Одесу та Київ 29 травня. Також після цього росіяни ще раз обстріляли Київ 11-ма ракетами "Іскандер", які всі були збиті.

Російський диктатор Володимир путін надзвичайно наляканий перспективою контрнаступу України, тому намагається підірвати моральний дух українського народу ракетними обстрілами, з посиланням на аналіз від колишнього командувача британських військ в Афганістані, полковника Річарда Кемпа повідомляє британське видання The Telegraph.

На думку Кемпа, путін знає про слабкість та непевність своїх військ, оскільки багато хто з військових рф не розуміють сенс війни та чого чекати надалі. Російський диктатор хоче зламати моральний дух українських солдатів на лінії зіткнення та цивільних у тилу, тому останнім часом наказав посилити повітряні атаки на міста і селища, пише видання. Війська агресора хочуть вбивати мирне населення, руйнувати інфраструктуру, руйнувати економіку та перетворювати життя українців на жах, вважає Кемп.

"Путін перебуває в паніці через очікуваний український контрнаступ, який, можливо, вже знаходиться на попередній стадії формування поля бою. Він не знає більше, ніж решта з нас, коли почнеться наступ, куди йому завдадуть удару і чи це вдасться. Він знає, що якщо контрнаступ досягне значних успіхів, його власні дні можуть бути злічені, і всередині Кремля і між його найважливішими поплічниками відкриється величезна прірва", - заявив Кемп.

Також російський диктатор збільшив атаки на Україну через "безперервний" потік боєприпасів для підготовки контрнаступу, вважає військовий. Це ще одна причина збільшення частоти атак дронів на українські міста – виснаження протиповітряної оборони та зменшення запасів боєприпасів, які будуть необхідними у великих наступальних операціях: "Але спроби Путіна залякати український народ і його лідерів просто не працюють", резюмує Кемп. 

Одночасно в Повітряних силах України пояснили, чому почастішали атаки росіян. На думку речника ПС ЗСУ Юрія Ігната, окупанти після досить тривалої паузи накопичили ресурси. Він говорить, що зараз пішла серйозна активізація.

«Нас не менш інтенсивно атакував ворог восени та взимку. Їх метою було знищення інфраструктури, там летіло до ста ракет. Фактично раз, два рази на тиждень ворог бив, але дуже масовано», – додає Юрій Ігнат.

А зараз частота ударів збільшилася, але зменшилась кількість ракет. Коли ворог мав так звану паузу у весняний період, то він накопичив запас ракет, адже, на жаль, вони їх не припинили виготовляти.

comments powered by HyperComments