Конкретні питання передачі Україні винищувачів F-16 обговорять на конференції в Рамштайні

Среда, 24 мая 2023, 09:19
Чергова конференція союзників на авіабазі Рамштайн буде присвячена питанням передачі Україні винищувачів F-16, в тому числі навчання українських пілотів.
Конкретні питання передачі Україні винищувачів F-16 обговорять на конференції в Рамштайні

На наступній конференції союзників України формату “Рамштайн”, яка відбудеться 25 травня, обговорять посилення української ППО, надання боєприпасів та передачу винищувачів F-16. Про це на брифінгу заявив представник Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер.

Зустріч почнеться з того, що Україна надасть огляд поточної ситуації на фронті та озвучить свої нагальні потреби.

Райдер висловив сподівання, що посилення протиповітряної оборони та забезпечення військових боєприпасами й надалі залишатимуться темою пріоритетних обговорень.

“На останньому засіданні контактної групи з питань оборони України в квітні, а потім невдовзі після цього міністр Остін отримав кілька запитів від країн, які шукали дозволу США навчати українців на F-16. Тож згодом він взявся за це питання, вніс його в процес нашої національної політики Ради безпеки як частину розмови про те, як ми підтримуємо Україну в середньостроковій та довгостроковій перспективі та з точки зору її оборонних потреб, і була одностайна згода, що це те, що ми повинні і повинні підтримувати. Тож перед зустріччю G7 міністр Остін дав рекомендацію – рекомендацію продовжити затвердження союзників для навчання українців і передачі цих можливостей”, – сказав генерал.

Він додав, що навчання українських пілотів на винищувачах проходитиме за межами України, на майданчиках Європи. США продовжує працювати із міжнародними партнерами у цьому питанні. 

comments powered by HyperComments