В Одесі арештований майновий комплекс "сухого порту"

Понедельник, 9 января 2023, 09:29
Логістичний центр "сухий порт" в Одесі, який належить компанії "Євротермінал", арештований.
В Одесі арештований майновий комплекс "сухого порту"

Бюро економічної безпеки (БЕБ) домоглося накладення арешту на активи вартістю у 700 млн грн одного із найбільших логістичних центрів України, який належить росіянам. Про це повідомила прес-служба БЕБ.

"Транспортний холдинг, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, підозрюється в ухиленні від сплати податків у сумі понад 18,3 млн грн. Детективи БЕБ також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни Росії”, — ідеться у повідомленні.

Бюро не повідомило назву підприємства, але оприлюднені ним обставини справи вказують на оператора так званого "сухого порту" в Одесі - ТОВ "Євротерминал", санкція щодо якого була видана Шевченківським районним судом Києва.

Зазначається, що за результатами санкціонованих обшуків адміністративних будівель підприємства детективи БЕБ виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують російське громадянство засновників.

"Громадяни Росії за попередньою змовою зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість під час фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності. Такі порушення вимог Податкового кодексу України призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету понад 18,3 млн грн”, — поінформували в БЕБ.

У межах досудового розслідування заарештовано корпоративні права товариства. А також шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном — 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним. Орієнтовна загальна вартість товарно-матеріальних цінностей, на які накладено арешт, сягає близько 700 млн грн.

comments powered by HyperComments