"Пекельна кухня" Пригожина: як росіяни відступають під Бахмутом (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Суббота, 6 мая 2023, 19:49
Ватажок так званих "вагнерівців" Євген Пригожин анонсував відступ своїх частин з фронту під Бахмутом. Що це дасть армії України та як слід розуміти слова цього кухаря пекельної кухні?
"Пекельна кухня" Пригожина: як росіяни відступають під Бахмутом (ВІДЕО)

Всі вже бачили виступ колишнього путінського кухаря, а зараз шефа пекельної кухні під назвою "Вагнер" Пригожина. Ось цей виступ, дивимося. 

Саме тут Пригожин анонсував декілька цікавих для нас речей. Він в черговий раз визнав факт дефіцита боєприпасів, який за аналогією з Першою світовою, називають "снарядним голодом" не лише у своїх формуваннях, що штурмують Бахмут, але й по всій російській армії. Також він в ультимативній формі анонсував відступ зеківських формувань "вагнерівців" з Бахмуту, якщо міністр нападу росії Шойгу та очільник російського так званого генштабу Герасимов не дадуть йому боєприпаси. А для того, щоб зробити свої слова більш переконливими, Пригожин пройшовся по цим двом діячам такими словами, за які Ютуб банить, а котик не схвалює.

Згодом він анонсував ще декілька цікавих речей. У випадку, якщо "вагнерівці" підуть з фронтом загальновідом курсом російського корабля, то замість них позиції займуть кадирівські формування "ахмат". І це підтвердив і сам любитель тік-току та дрібної рогатої худоби рамзан. 

І тому, пацанам треба відповідати за базар - Пригожин дійсно може відступити, а рамзан може дійсно заповнити діру на фронті своїми бійцями. Бо після їх слів не виконати обіцяного - не по поняттям. А за гнилий базар можна і відповісти, хоча оці двоє і щоб відповідали за свої слова - це вже анекдот.

Але тепер про все це слід трохи подумати. Що це все означає насправді?

Дійсно, "вагнерівці" зазнають шалених втрат під Бахмутом і у Бахмуті. Скоріш за все, Пригожин або пообіцяв сам, або отримав наказ взяти місто до 9 травня будь-якою ціною. Як це відбувається у росіян - ми знаємо. Баби ще нарожають. Та згодом не буде від кого. І тому він чудово розуміє, що не зможе відповісти за базар і дати путіну, який є самі знаєте хто, очікуваного результату саме 9 травня. Натомість він знову підняв вже давно відому і нормальним людям, і росіянам проблему дефіциту боєприпасів, звалив відповідальність за неї на міністра нападу росії та начальника генштабу російської армії. І як наслідок цієї проблеми вирішив ганебно втекти і зняти з себе відповідальність - а його, без жодних сумнівів, цілком однозначно, спитають та будуть вимагати результат - якого немає.

Яким же чином у росіян виник отой "снарядний голод"? Це наслідок одночасно трьох чинників. Це дуже активне використання снарядів навесні та влітку 2022 року, коли вони гатили скрізь. Це результат системної роботи установок HIMARS зі знищення російських складів боєприпасів біля лінії зіткнення та всієї російської тилової логістики. Це наслідок того, що російські запаси боєприпасів ще з радянських часів вже вичерпуються. До цього слід додати ще один фактор - отой міністр нападу Шойгу та інші дійсно намагаються усіма можливими засобами обмежити вплив Пригожина та дійсно не дають його зеківським формуванням те, що знадобиться самій російській армії.

Зараз сам путін, який є самі знаєте хто, фактично злив Пригожина, запропонувавши йому самостійно вирішувати проблеми з Шойгу та іншими воєначальниками російської педерації. Враховуючи ту критику офіційної російської воєнної машини, яку дозволяв собі та дозволяє собі зараз Пригожин, це означає одне - путін вирішив у внутрішньополітичній боротьбі ліквідувати Пригожина навіть ціною поразки росії під Бахмутом.

Нам слід звернути увагу на декілька чисто військових моментів. 

По-перше, саме через дефіцит боєприпасів та дуже ефективну роботу української артилерії зі знищення російської логістики та постачання у ближньому тилу "вагнерівці" змушені йти на штурм без вогневої підтримки та бронетехніки - і тому їх жива сила, тобто зеки, масово, сотнями і тисячами, ліквідуються. 

По-друге, своїми словами Пригожин фактично визнав неспроможність своїх зеківських формувань взяти штурмом Бахмут.

По-третє, своїми словами Пригожин ще раз показав внутрішній конфлікт між російськими політиками, спецслужбами та командуванням.

По-четверте, якщо пригожинські зеки 10 травня відійдуть - то їх чисто за поняттями слід розглядати як дезертирів зі всім відомими наслідками. Що роблять на росії з дезертирами? Їх ліквідують. Але у даному випадку їм просто не вистачить такого простого інструменту як кувалда. Дуже довго, кулемет "Максим" краще - це для командирів заградзагонів.

По-п'яте, у власне російської армії немає чим заткнути дірку на фронті після можливого відступу "вагнерівців".

По-шосте, якщо замість "вагнера" на фронт зайдуть "тіктокери" рамзана - то це буде дуже слабка ланка у ланцюгу частин. Ці "тіктокери" сильні лише у двох речах - записі мотивуючих відео десь у тилу та у амурних відносинах з вівцями. Таких переможе навіть закарпатська ТРО чи батальйон "Монако",

По-сьоме, як раз у момент ротації частин росіян - з зеків на любителів худоби чи когось іншого вони там можуть отримати ляща від ЗСУ, що може потім розвинутися як раз у перспективний напрямок контрнаступу. Або в момент організаційного безладу, або просто на плечах відступаючих та тікаючих "вагнерівців" захисники України можуть як мінімум відновити повний контроль над Бахмутом, як максимум - піти потім ще далі.

По-восьме. Навіть якщо під виглядом відступу "вагнеру" чи їх ротації на "Ахмат" чи якісь інші частини росіяни готують пастку - гадаю, що українська розвідка на всіх рівнях працює та Залужний не дасть українській армії повестися на можливу "дезу".

Останнє і головне. Сам факт того, що з боку російської педерації на фронті фактично немає єдиного командування, і всілякі там кухарі на власний розсуд вирішують - воювати їм далі чи ганебно втекти, свідчить про повний безлад у керівництві силами загарбників. Також ми бачимо, що заради незрозуміло чого, чи то у гнилому базарі перед путіним, чи то у боротьбі за владу з двійниками путіна, отой Пригожин готовий покласти під землю чи у чорні сміттєві пакети тисячі і десятки тисяч зеків. А з боку офіційної російської влади ми бачимо ознаки ліквідації тієї абсолютно незаконної та абсолютно відмороженої сили, яка живе навіть не за недолугим російським законом, а про зоновським поняттям і ще претендує на верховну владу замість самі знаєте кого. Тобто, російська влада спочатку за допомогою Пригожина спустошила російські тюрми та ліквідувала зеків як непотрібний баласт, за рахунок цього також створила великі проблеми та спричинила великі втрати ЗСУ, а зараз просто ліквідує весь вплив Пригожина та його посіпак типу Суровікіна чи Мізинцева. Щоб залишити владу у офіційної вертикалі та, зокрема, у Шойгу та самого самі знаєте хто на прізвище путін.

Так чи інакше все це є дуже добрими новинами для України, результатом успішної та грамотної оборонної стратегії українського командування та повністю провальної та некомпетентної стратегії російських командувачів, кожний з яких переслідує власні цілі в умовах повної загальної поразки росії. І тому ми, скоріше за все, скоро просто будемо згадувати про Пригожина та його "вагнер" суто у минулому часі.

comments powered by HyperComments