Росіяни вперше визнали загибель свого десантного корабля (ВІДЕО)

Пятница, 24 марта 2023, 17:27
Рік тому, 24 березня 2022 р., Україна вперше завдала нищівного удару по російському флоту - це було у окупованому Бердянську.
Росіяни вперше визнали загибель свого десантного корабля (ВІДЕО)

24 березня російське командування чорноморського флоту вперше на офіційному рівні озвучило факт загибелі великого десантного корабля "Саратов". 

Це відбулося сьогодні у Севастополі, де командувач Кримської військово-морської бази окупаційного чорноморського флоту росії Феликс Меньков сказав пару слів на відкритті пам'ятної дошки морякам бригади десантних кораблів, які загинули під час війни рф проти України, яку на росії називють абревіатурою "СВО".

"Рік тому ми під час ведення бойових дій втратили корабель десантного з'єднання, ВДК "Саратов". Втратили особовий склад десантного корабля "Саратов", "Новочеркаськ", "Цезар Куніков" - заявив окупант,

В Україні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний з цього приводу опублікував відеоролик. З нього випливає, що нищівний удар по російським десантним кораблям у окупованому Бердянську 24 березня минулого року завдали тактичною ракетою "Точка-У" - дальність її дії цілком це дозволяла на той момент.

Нагадаємо, 21 березня 2022 р. в окупований Бердянськ увійшли відразу три російські десантні кораблі - згадані "Саратов" проекту 1171 та біль нові "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" проекту 775. Під час розвантаження боєприпасів вранці 24 березня на "Саратові" пролунав вибух від влучення ракети. Згодом після серії вибухів та пожежі "Саратов" затонув біля причалу, а через кілька місяців був піднятий та розрізаний на металобрухт. Пошкоджені "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" змогли вийти в море з Бердянську, але після цього "Новочеркаськ" досі стоїть на ремонті, а ремонт "Цезаря Кунікова" продовжувався кілька місяців.

Ці події увійшли в історію під назвою "Бердянський розгром російського флоту". У відео - наш аналіз удару по окупованому Бердянську "по гарячих слідах".

comments powered by HyperComments