Чорноморський флот росіян ганебно втік з Севастополя

Пятница, 5 мая 2023, 13:36
Аналізуємо діяльність чорноморського флоту росії, головні сили якого фактично втекли з Севастополя.
Чорноморський флот росіян ганебно втік з Севастополя

Станом на 4-5 травня російський чорноморський флот вивів свої основні сили з Севастополя до інших баз - Новоросійська, Керчі, Феодосії.

У Севастополі залишилися лише ті кораблі, що ремонтуються або не мають цінності через застарілість. Це новий фрегат "Адмірал Эссен", який майже постійно стоїть у ремонті після отриманих рік тому ушкоджень, це старі фрегати " Ладний" та "Пытливый", підводний човен " Алроса, який ремонтують ще з 2014 року, ще один підводний човен проекту 636.3, який теж ремонтують. Також у Севастополі залишився з нових кораблів патрульний корвет "Василий Быков", який забезпечує імпровізоване ППО бази флоту.

Інші ударні кораблі з ракетами "Калібр" через передислокацію змінили райони патрулювання та зони ракетних пусків. Для трьох підводних човнів,  які поки що є боєздатними,  це район біля південного берегу Криму навпроти Ялти. Для надводних ракетоносців - фрегата "Адмирал Макаров" і трьох корветів проекту 21631 це район між Новоросійськом та Анапою.

Ця передислокація та зміна району бойового чергування відбулася після удару безпілотниками по нафтобазі у Севастополі, яка забезпеувала пальним чорноморський флот.

Також ця та інші атаки морськими та повітряними безпілотниками Севастополя доведи, що головна база російського чорноморського флоту не є для нього безпечною. Фактично ЗСУ за допомогою дронів здійснюють постійний тиск та вогневий контроль над Севастополем і діяльністю російського флоту.

Загалом же нинішній російський чорноморський флот повторить долю чорноморського флоту у 1854 та 1918 роках, коли він затопив свої кораблі у у Севастополі та Новоросійську.

comments powered by HyperComments