Російський флот змінив тактику і продовжує загрожувати Одесі

Понедельник, 15 мая 2023, 18:43
Станом на 15 травня чорноморський флот росії загрожує Одесі та іншим містам України обмеженим за обсягом ракетним ударом з Азовського моря.
Російський флот змінив тактику і продовжує загрожувати Одесі

Сьогодні, 15 травня, росіяни загалом тримають у морі 8 бойових одиниць свого чорноморського флоту - 6 у Чорному та 2 у Азовському морі. В тому числі, саме у Азовському морі перебуває єдиний наявний на чергуванні ракетний корабель - надводний носій 8 "Калібрів", ймовірніше всього один з корветів проекту 21631.

Саме він несе потенційну загрозу ракетного удару з моря по Одесі чи по іншим українським містам.

Напередодні вранці у морі перебувало аж 4 ракетні кораблі - 3 надводних та один підводний човен з загальним залпом до 25 ракет. Така кількість пов'язана з тим, що підводний човен перед цим в ніч з 13 на 14 травня випустив від 1 до 3 ракет "Калібр" по Тернополю.

Загалом ми бачимо, що росіяни за квітень і травень 2023 року відмовилися від масованих ракетних пусків з кораблів. Натомість вони перейшли до тактики точкових ударів з запуском до 8 ракет "Калібр", і не більше, в одному залпі. Один з таких ударів став повністю провальним для російського флоту - в ніч на 9 травня всі 8 запущених з кораблів ракет "Калібр" збили.

У відео - аналіз 240 років офіційної історії чорноморського флоту, сумнівний ювілей якого на росії відзначали 13-14 травня.

comments powered by HyperComments