Росіяни нарощують корабельне угруповання у Чорному морі

Понедельник, 29 мая 2023, 10:02
З самого ранку 29 травня російський чорноморський флот виводить кораблі в море, створивши загрозу ракетного удару по Одесі.
Росіяни нарощують корабельне угруповання у Чорному морі

Напередодні, 28 травня, чорноморський флот росіян тримав у морі 8 кораблів та катерів - 7 у Чорному та 1 в Азовському морях. Всі ракетні ударні кораблі відступили до баз, на той момент загрози ракетного удару з моря для Одеси не було.

Але вранці 29 травня станом на 7:30 було відомо за інформацією оперативного командування "Південь", що у Чорному морі було 6 кораблів, один у Азовському. При цьому у Чорне море вийшов один з надводних кораблів з ракетами "Калібр".

Станом на 8:30 стало відомо про вихід в море ще одного ракетного корабля. Таким чином, зараз у Чорному морі перебувають відразу два ракетні корвети проекту 21631, на яких загалом є 16 ракет "Калібр".

До 10-ї ранку росіяни вивели у море ще й підводний човен. Таким чином, їх можливий ракетний залп до 20 "Калібрів".

Це створює реальну небезпеку ракетного удара по Одесі, Миколаєву та іншим містам України. Найчастіше за все, росіяни "Калібрами" обстрілюють міста на заході та півдні України.

Тим часом ушкоджений раніше розвідувальний корабель чорноморського флоту "Іван Хурс" стоїть на ремонті у Південній бухті Севастополя. У відео - аналіз подій цього успішного удару морськими дронами та його наслідків.

 

comments powered by HyperComments