Розгромлений флот росіян сховався у Севастополь (ВІДЕО)

Четверг, 1 декабря 2022, 22:31
Чорноморський флот росіян сховався у свої бази та має дуже обмежені можливості для того, щоб загрожувати Одесі ракетними обстрілами.
Розгромлений флот росіян сховався у Севастополь (ВІДЕО)

Станом на 30 листопада у складі оперативного з'єднання чорноморського флоту росії в морі було 6 кораблів та катерів. Серед них - один надводний "Каліброносець" з 8 "Калібрами". Азовське море патрулював один корабель.

Останніми днями росіяни тримають в морі дуже обмежену кількість своїх ракетних "каліброносців" - скоріше для підтримки себе та нас "у тонусі" для потенційної загрози Одесі.  Можливість посилення загрози удару по Україні, в тому числі і по Одеській області з моря може бути помітна у випадку збільшення кількості "каліброносців" в морі.

У відео ми показуємо дислокацію російського флоту у останні дні листопада.

На супутниковому знімку Севастополя за 29 листопада видно, що біля причалу бухти Голландія стоять головні сили чорноморського флоту - це один фрегат проекту 11356, два старі фрегати, два корвети проекту 21631, не менше одного патрульного корвету проекту 22160. Другий фрегат проекту 11356 стоїть у Інкерманській бухті.

У Новоросійську на основі супутникового знімку за 28 листопада видно один десантний корабель проекту 11711, три десатні кораблі проекту 775, один патрульний корвет проекту 22160, один підводний човен. 

Один чи більше великих десантних кораблів займаються перевезеннями з Новоросійська до портів Криму та Азовського моря - таким чином росіяни намагаються вирішити свої логістичні проблеми з забезпеченням окупованих територій.

Цікава новина з морської сфери. Американський військово-морський інститут назвав недавній удар України по російському флоту у Севастополі 29 жовтня "новою ерою у війні безпілотників". І це дійсно так, оскільки після цієї дати чорноморський флот росії різко знизив свою активність та фактично перейшов до оборони. Хоча є ще одна, теж цікава, але не дуже добра новина для України. Є свідчення, що удари 15 листопада та інші росіяни завдавали "Калібрами" з кораблів Каспійської флотилії. Там як раз є три корвети проекту 21631, на кожному з яких є по 8 "Калібрів", а дальність їх польоту дозволяє їм з Каспію досягати України.

У ще одному відеосюжеті - оперативна ситуація 1 грудня в Одесі, Україні та на лінії фронту.

comments powered by HyperComments