Флот росіян різко збільшив кількість носіїв ракет у морі (ВІДЕО)

Суббота, 3 декабря 2022, 17:31
3 грудня російський чорноморський флот значно наростив свої сили у морі та готується до ракетних обстрілів Одеси та інших міст України.
Флот росіян різко збільшив кількість носіїв ракет у морі (ВІДЕО)

Сьогодні, 3 грудня, у Чорному морі у складі оперативного з'єднання перебувають відразу 18 російських кораблів та катерів. Серед них є аж 4 носія крилатих ракет "Калібр" з загальним залпом до 24 ракет - це два надводних (16 ракет) та 2 підводних човни (ще 8 ракет).

Ще дві бойові одиниці виконують патрульні чи логістичні задачі у Азовському морі.

Таке незвичне за останні тижні збільшення кількості російських кораблів у морі, в тому числі поява аж 4 ракетоносців, свідчить про підготовку росіян до нового масованого ракетного удару по Україні, в тому числі і по Одеській області.

В нашому відеосюжеті - аналіз 5 шляхів подальшої долі російського флоту. Всі вони ведуть до неминучої ліквідації чф рф як організованої бойової сили

З початку війни росії проти України як мінімум 15% кораблів і катерів Чорноморського флоту було потоплено або сильно пошкоджено. Журналісти російського "Проекту" зазначають, що у 1990 році Чорноморський флот налічував 800 кораблів, з яких 274 були бойовими. Однак потім флот почав сильно скорочуватися – чисельність кораблів падала не лише у 1990-х, а й після приходу нинішнього президента Володимира путіна до влади аж до 2014 року.

До початку війни з Україною флот налічував 275 кораблів та суден, з яких лише 58 були бойовими. Таким чином, військових кораблів стало вп'ятеро менше, ніж у радянський період. Загальний корабельний склад знизився втричі. Разом із патрульними катерами до лютого 2022 року ЧФ мав 74 бойові одиниці.

Журналісти підсумовували всі публічні дані про втрати кораблів і підрахували, що під час війни з Україною Чорноморський флот втратив щонайменше 12 кораблів та катерів. Це становить понад 15% його довоєнного бойового складу в 74 кораблі та катери.

У відео ми показуємо дислокацію російського флоту у останні дні листопада - коли майже всі їх кораблі стояли у базах.

 

 

comments powered by HyperComments