Як знищили крейсер "Москва" українськими ракетами (ВІДЕО)

Вторник, 13 декабря 2022, 16:16
Одне з онлайн-видань оприлюднило нові подробиці знищення флагману російського флоту крейсера "Москва", який до цього приймав участь в операціях по окупації острова Зміїний та підтримував демонстраційні дії інших кораблів проти Одеси.
Як знищили крейсер "Москва" українськими ракетами (ВІДЕО)

У перший день війни флагман чорноморського флоту росії ракетний крейсер "Москва" брав участь у операції з захоплення острова Зміїний Одеської області, де його відправили всім відомим курсом. Потім ракетний крейсер "Москва" забезпечував ППО далекої дії, зв'язок та прикриття інших кораблів чф рф, які здійснювали блокаду українських портів та проводили демонстративні дії проти Одеси, де їх навіть іноді було видно. 

Зазвичай крейсер знаходився у 100-120 кілометрах від берега Одеської області - росіяни вважали себе там у безпеці від можливого вогню берегової артилерії чи ракет ЗСУ.

Як відомо, крейсер був знищений 13 квітня, коли у нього влучили дві українські протикорабельні ракети "Нептун", внаслідок чого на крейсері здетонувала частина боєзапасу, виникли пожежі. Наступного дня "Москва" затонула, а рятувальна операція росіян виявилася зовсім невдалою.

13 грудня видання "Українська правда" оприлюднило нову версію дій ЗСУ щодо знищення "Москви". Її суть - в тому, що оператори ракетного комплексу "Нептун" скористалися погодним явищем, при якому сигнал радару відбивався від низьких хмар і дозволив "побачити" крейсер та дати цілеспрямування ракетам. При цьому заперечується участь безпілотників "Байрактар" в операції по знищенню ракетного крейсера через ризик їх втрати та не підтверджується оприлюднена раніше версія про цілевказання від НАТО. Хоча, очевидно, обмін інформацією ЗСУ і НАТО відбувався і відбувається постійно.

У відеосюжеті - аналіз знищення крейсера "Москва", зроблений через кілька днів після успішного ракетного удару.

Також видання інформує, що у перші дні війни, 24-25 лютого, ЗСУ провели пуск ракет "Нептун" у напрямку російських кораблів, які йшли до Миколаєва. При цьому ракети вимушено летіли над Одесою на великій висоті, і тому були збиті. При цьому росіяни також збили свій же літак. На фото - скоріш за все, той самий успішний пуск ракет "Нептун" по крейсеру "Москва".

В цілому, оприлюднена версія ніяк не суперечить основним фактам загибелі крейсера "Москва" від влучень двох ракет "Нептун" та просто розкриває деякі деталі їх застосування.

comments powered by HyperComments