Російський флот готується до масштабних операцій (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 23 декабря 2022, 17:55
Аналіз діяльності чорноморського флоту росії показує, що 22-23 грудня росіяни підвищили свою активність у морі. Це може свідчити про підготовку до виходу в море "Каліброносців" для удару по Одеській області та іншим регіонам України.
Російський флот готується до масштабних операцій (ВІДЕО)

У минулому випуску ми аналізували, як російський флот після ракетних ударів по Одеській області 16 грудня взяв оперативну паузу та майже не виводив у море свої ударні кораблі-"каліброносці", а загальний склад їх оперативного з'єднання у морі скоротився до 6-8 одиниць.

Але вчора ситуація змінилася. Вранці 22 грудня у морі перебували 12 кораблів та катерів, серед яких не було ракетоносців.

А вже у другій половині дня 22 грудня на супутниковому знімку була зафіксована незвична активність на зовнішньому рейді Севастополя. Серед інших кораблів у морі помічено підводний човен під ескортом ,в тому числі з вертольотом.

Головні сили чорноморського флоту у цей час залишалися у Севастополі. Бухту патрулював корвет типу 22160 з сухопутним ЗРК "Тор" на кормі.

Зокрема, у бухті Голландія стояли один з фрегатів проекту 11356, кормою до берега, скоріше за все - "Адмирал Макаров", якого вже трохи підремонтували, а також два старих фрегати "Ладный" и "Пытливый" та старий корвет на підводних крилах типу "Бора".

В глибині Севастопольської бухти, у Інкермані, біля заправочного причалу стояли ще один фрегат типу 11356 - там зазвичай стоянка "Адмирала Эссена", а також один з корветів типу 21631.

В глибині Південної бухти на звичних стоянках перебували три підводних човни з чотирьох наявних та плавучий кран. Четверта субмарина як раз знаходилася на зовнішньому рейді. 

Також у Південній бухті та у інших причалів стояли один корвет типу 21631 та три десантних кораблі проекту 775.

Окрім того, на терміналі "Авліта" у Севастополі завантажуються крадним українським зерном кілька підконтрольних росії вантажних суден.

Вже 23 грудня ситуація змінилася. В море вийшли три ракетоносці з загальним можливим залпом до 20 ракет "Калібр" - це два надводних кораблі та підводний човен. І це свідчить про те, що росіяни готуються до чергового масованого ракетного удару по українській енергетичній інфраструктурі.

comments powered by HyperComments