У Маріуполі росіяни застосовують для логістики трофейний корабель ВМС України "Донбас" (ФОТО)

Среда, 22 февраля 2023, 16:36
За останню добу по російським окупантам у Маріуполі завдали два удари, від яких знищено склади боєприпасів та логістику їх доставки. Також при цьому виявилося, що росіяни використовували для перевезень захоплений корабель управління ВМС України "Донбас".
У Маріуполі росіяни застосовують для логістики трофейний корабель ВМС України "Донбас" (ФОТО)

За 21 та 22 лютого до російських окупантів у Маріуполі двічі приходила "бавовна".

Перший раз це було увечері 21 лютого, коли у окупованому росіянами місті пролунали 11 вибухів. Тоді у якості попередньої інформації міськрада Маріуполя повідомляла про два влучання – в районі АС-2 (Центральний район) та Стан-3000 (Кальміуський район).

Вранці 22 лютого у міськраді підтвердили інформацію про те, що в районі аеропорту (Центральний район) було знищено великий склад боєкомплекту окупантів.

Другий раз "бавовна" сталася на території Маріупольського порту, що біля 11:30 підтвердила Маріупольська міськрада. Згодом це уточнив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, який повідомив про вибухи в районі складу №3 на причалі №18.

Також було опубліковано фото Маріупольського порту, де видно, як піднімається дим від пришвартованого саме до цього причалу корабля. У ньому досить легко впізнати корабель управління ВМС України "Донбас", який під час оборони міста був затоплений в порту, а потім піднятий окупантами та трохи відремонтований. 

На іншому фото, зробленому російським агентством масової дезинформації ТАРС 4 лютого, видно цей самий корабель, який стоїть біля причалу - таким чином росіяни проілюстрували "новину" про те, що влітку 2023 р. збираються використовувати порт Маріуполя для експорту. 

Наразі порт Маріуполя росіяни використовують для військової логістики. Вони доправляють туди морем військову техніку, боєприпаси та різноманітне спорядження - на борту військових кораблів, головним чином десантних та допоміжних суден чф рф. Не виключено, що для цього вони намагаються використовувати і трофейний "Донбас", який був збудований ще 1969 року для радянського флоту як пловуча мастерська.

У відеосюжеті огляд зміни російської тактики на морі та загрози для Одеси з моря. 

comments powered by HyperComments