ВМС України отримають два мінних тральщики від Нідерландів

Среда, 15 марта 2023, 14:02
Військово-Морські Сили України отримають від Королівства Нідерландів два протимінні кораблі класу Alkmaar. Але з урахуванням військового часу і заборони на проходження чорноморських пррток для воюючих держав, це станеться не раніше 2025 року.
ВМС України отримають два мінних тральщики від Нідерландів

Як повідомила прес-служба ВМС ЗСУ, передачу кораблів анонсувала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен на зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим 14 березня.

Основним призначенням цих кораблів є виявлення, класифікація та знищення морських мін. Також вони можуть використовуватися для захисту торговельних шляхів і узбережжя.

"Слід зазначити, що кораблі цього класу знаходяться на озброєнні у 7 країнах світу та активно застосовуються у складі постійно діючих корабельних протимінних груп НАТО. Станом на сьогодні побудовано 46 таких кораблів”, — наголосили в ВМС ЗСУ.

Кораблі, які планується направити до України пройшли глибоку модернізацію у першому десятиріччі 2000-х років для оновлення своїх спроможностей, мають відмінний стан та виконують сьогодні завдання за призначенням.

Крім того Нідерландська сторона висловила готовність забезпечити також і підготовку екіпажів, адже питання протимінних дій у Чорному морі актуальне не лише сьогодні, а й у післявоєнний час.

Раніше в Нідерландів було 15 мінних тральщиків класу Alkmaar, більшість із яких було продано, а решта має бути замінена у 2025 році.

Ці кораблі з композитники корпусами будувалися у 1980-х рр. одночасно для флотів Франції, Нідерландів та Бельгії. Ось їх основні харак еристики.

Повна водотоннажність: 605 тонн
Довжина: 51,5 м
Ширина: 8,96 м
Осадка: 3,6 м
ГУУ: дизель Werkspoor RUB 215 V12 потужністю 1370 кВт
Швидкість: 15 вузлів
Дальність плавання: 3 000 миль на швидкості 12 вузлів
Екіпаж: 36 осіб, в т.ч. 4 офіцери
Озброєння: 3 х 12,7 мм кулемети
Комплекс протимінного озброєння

comments powered by HyperComments