Росіяни почали маскувати свої кораблі від українських дронів (ВІДЕО)

Четверг, 29 июня 2023, 15:07
Продовжуємо аналізувати поразку російського чорноморського флоту.
Росіяни почали маскувати свої кораблі від українських дронів (ВІДЕО)

Чорноморський флот росіян протягом червня діяв досить обмежено, базуючи свої головні ударні сили на Новоросійськ з операційним районом у трикутнику між Новоросійськом, Керченською протокою та Ялтою. 

Декілька разів чорноморський флот приймав участь у ракетних ударах - з одного з підводних човнів випускали крилаті ракети "Калібр". В тому числі 14 червня саме ракети "Калібр" завдали шкоди Одесі, 24 і 26  червня вони знову випускали "Калібри" по Одеській області. 17 червня росіяни випустили відразу 6 "Калібрів" по Києву.

Зауважу, що для ударів по Одесі та Одеській області росіяни запускали ракети з підводних човнів - не більше 4 ракет за один залп. Лише для удара по Києву вони задіяли один з надводних ракетних кораблів. Загалом, виходи в море надводних ракетоносців останнім часом стали відбуватися не так часто, як раніше, і не в такій кількості - через дефіцит ракет "Калібр", несправності на самих кораблях та через легкість визначення запуску та курсу ракет українською розвідкою. Саме тому більшу частину ракетних пусків росіяни здійснюють з підводних човнів у підводному положенні - тому що такий ракетний пуск набагато важче відстежити.

Дуже часто траплялися такі дні, коли у морі не було жодного ракетоносця.

Ось на космічних фото за 26 червня - база у Новоросійську, де стоять обидва фрегати типу 11356, "Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров", всі три ракетні корвети типу 21631, патрульний корвет, десантні кораблі та один підводний човен.

В той же день у Севастополі були два старі фрегати, у Південній бухті - відразу 4 підводні човни.

Також нам відомо, що росіяни почали перефарбовувати свої кораблі у камуфляж. Вони фарбують носову та кормову частину корабля у темний колір порівняно зі звичайним сірим кольором. Це робиться для того, щоб зробити корабель візуально більш коротким, ніж він є насправді і таким чином ввести в оману операторів українських морських дронів, які наводять їх на основі зображення з камери на самому дроні. 

Такий камуфляж вже є на обох ракетних фрегатах та на ракетних корветах проекту 21631. Побачити це можна навіть на відкритих космічних знімках.

Росіяни намагаються забезпечити оборону бухти Севастополя, щоб не допустити туди українські морські дрони, за допомогою великої кількості бойових дельфінів. Тварини перебувають у спеціальних загорожах на вході в бухту та у інших місцях.

Все це свідчить про те, що російський чорноморський флот повністю відмовився від будь-яких наступальних дій, перейшов до оборони та лише інколи у обмеженому обсязі беруть участь у ракетних ударах. Про те, щоб російський флот здійснював блокаду українського узбережжя чи інші дії з метою панування у морі - мова більше не йде. 

comments powered by HyperComments