Українська морська охорона показала свою бойову підготовку

Среда, 9 августа 2023, 15:20
Оперативне командування "Південь" ЗСУ показало, як проходять бойову підготовку на одному з прикордонних бойових катерів Морської охорони.
Українська морська охорона показала свою бойову підготовку

Наразі, скоріше за все, сторожові кораблі та катери Морської охорони, яка зазвичай підпорядковувалися Державній прикордонній службі, фактично діють у складі військово-морських сил. Під час патрулювання узбережжя військові моряки забезпечують протиповітряну оборону - збивають російські крилаті ракети та дрони-камікадзе, а також знищують зірвані з якорів морські міни. 

Побачити елементи бойової підготовки військових моряків морської охорони можна у офіційному відеоролику.

Під час виконання бойових завдань у морі, бійці Морської охорони постійно відточують навички стрільби по повітряних і надводних цілях, а також по умовних групах диверсантів. У практичних тренуваннях, як і в бойовій роботі, застосовується стрілецьке та артилерійське озброєння.

Стрільба на кораблі є специфічною, має певні особливості, до того ж погодні умови в морі завжди різні, тому регулярні тренування дають змогу вдосконалити набуті вміння для підвищення особистої майстерності кожного. Такий практикум під керівництвом досвідчених наставників дає добрий результат – переважна більшість моряків-прикордонників вміють застосовувати зброю миттєво та влучають у ціль з першого пострілу навіть за хитавиці. 

comments powered by HyperComments