У Севастополі знову підірвався російський корабель (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 13 октября 2023, 11:43
Вранці 13 жовтня на зовнішньому рейді окупованого Севастополя вже другий раз за останні дні підірвався російський військовий корабель.
У Севастополі знову підірвався російський корабель (ВІДЕО)

Місцеві пабліки Севастополя повідомляють про вибух на російському військовому кораблі, який знаходився на зовнішньому рейді.

Звук глухого вибуху відчули мешканці центру Севастополя, там навіть спрацювали сигналізації автомобілів.

Місцеве видання "Кримський вітер" показує фото і відео цього корабля - з його кормової частини йде густий чорний дим, навколо сновигають катери та вертольоти. 

Тут можна впізнати патрульний корвет проекту 22160 - один з чотирьох таких кораблів, які ще є на чорноморському флоті росії.

Причин вибуху на кораблі можна назвати три. Це може бути підрив на міні, в тому числі - російській міні. Це може бути успішний удар українського морського дрону, в тому числі - підводного дрону. Це може бути також вибух з причини нещасного випадку, технічної несправності чи диверсії. На даний момент цей корабель не затонув, але, скоріше за все, отримав певні і досить значні ушкодження.

Нагадаю, що 11 жовтня на зовнішньому рейді Севастополя підірвався на власній же російській міні патрульний корвет "Павел Державин", який теж відноситься до цього ж типу 22160. Підрив його на міні спочатку підтвердили у головному управління розвідки Міноборони України, а наступного дня - і у ВМС України. Самі росіяни заперечують це і у деяких пабліках виставляють фото начебто цілого корвета, але це фото досить старе і зроблено ще влітку десь у Севастополі біля причалу.

Загалом же ситуація з чорноморським флотом така, що навіть аналізувати нецікаво. Після ураження ракетами у доках Севастопольського морського заводу відразу двох кораблів - десантного корабля "Мінськ" та підводного човна "Ростов-на-Дону", після ракетного удару по будівлі штабу чф разом з командувачем адміралом Соколовим більшість російських кораблів передислоковано до Новоросійську. Севастополь залишається лише операційною базою, куди цінні для росіян бойові кораблі заходять ненадовго і у невеликій кількості.

Загалом, російський чорноморський флот втратив керованість і останніми тижнями його кораблі просто патрулюють прибережні води, припинили системну діяльність та лише інколи виводять у море кораблі з ракетами "Калібр". Така діяльність флоту виглядає як безсистемне хаотичне переміщення кораблів під час стратегічної поразки флоту, якому нема куди відступити у випадку системних ударів по його останній поки що базі у Новоросійську.

comments powered by HyperComments