Флоти Болгарії та Румунії почали пошук мін у Чорному морі

Четверг, 19 октября 2023, 15:01
Спільна мінно-тральна група зі складу флотів Румунії та Болгарія почала операцію з пошуку мін у акваторії північно-західної та західної частини Чорного моря.
Флоти Болгарії та Румунії почали пошук мін у Чорному морі

Мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала траління акваторії Черного моря поблизу берегів Румунії і Болгарії на маршруті нового українського морського коридору з портів Одеської області.

У складі групи 6 тральщиків флоту Болгарії та один від флоту Румунії.

Рішення про це було прийняте лише 12 жовтня. А з 16жовтня кілька тральщиків вже працюють в морі.

Дії з'єднання тральщиків не обмежуються територіальним морем (12-мильна зона, територіальних вод Болгарії та Румунії, а й працюють в прилеглій зоні нейтральних вод Чорного моря, де як раз проходять маршрути балкерів нового українського зернового коридору.

Нагадаємо: 12 жовтня міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер зустрівся з міністром оборони Болгарії Тодором Тагарьовим і заступником міністра оборони Румунії Симоною Кожокару в штаб-квартирі НАТО, де він брав участь у засіданні міністрів оборони країн НАТО. На засіданні було ухвалено рішення про створення «тристоронньої ініціативи» для спільної роботи над боротьбою з морськими мінами в Чорному морі...

comments powered by HyperComments