ЗСУ завдали удар по десантним кораблям російського флоту

Олександр Вельможко  |  Пятница, 10 ноября 2023, 15:35
Продовжуються успішні удари ЗСУ по флоту російських окупантів. Цього разу було уражено два швидкісних десантних катери біля берегів Криму.
ЗСУ завдали удар по десантним кораблям російського флоту

Минулої ночі ЗСУ - підрозділи ГУР Міноборони - завдали результативного удару по російським окупантам в Криму та у морі. Все відбувалося біля селища Чорноморське у західній частині півострова - між мисом Тарханкут та берегами Херсонської області.

Майже одночасно у самому Чорноморському було уражено ракетним ударом чи ударом дронів не менше двох будівель, у яких росіяни влаштували собі казарми.

І у морі біля оцього Чорноморського або навіть у бухті вже морські дрони успішно уразили відразу два нових швидкісних десантних катери типу "Серна" - проекту 11770, Ось як це відбувалося.

На цих катерах, окрім екіпажу, була також бронетехніка, не менше одного бронетранспортера БТР-82, а також особовий склад десанту. Обидва катери стояли у бухті борт до борту. Також було уражено ще один невеликий десантний катер більш старого типу.

Ці катери ворог активно використовував під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Також такі катери із ЗРК на борту, слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах. Вони можуть розвивати швидкість до 30 вузлів та брати на борт до 45 тон вантажу, що відповідає масі одного танку типу Т-72 чи іншого танку радянського зразку. До речі, біля Зміїного один-два катери цього типу були навіть потоплені - але росіяни змогли підняти їх та один навіть відремонтувати.

Те, що росіяни спробували діяти за допомогою свого флоту у морі неподалік від берегів Херсонської та Миколаївської областей, говорить про те, що вони планували якусь диверсійну операцію з можливістю висадки десанту тактичного масштабу у форматі посиленої диверсійної групи. Або вони таким чином намагалися посилити своє угруповання на Кінбурнській косі в умовах фактичного вогневого контролю над сухопутними шляхами сполучення у північній частині Криму та у окупованій частині Херсонської області.

Окрім того, напередодні ще був ракетний удар по Севастополю - та з невідомими зараз результатами.

Так чи інаке - але запланована росіянами операція не вдалася, а російський чорноморський флот ще раз після гучного ляпаса взяв за щоку. Фактично ліквідований пункт базування російського флоту та фсб на півночі Криму - і все це як раз відповідає заявам керівництва РНБО України та іншого командування про наздвичайно успішні дії на кримському напрямку.

comments powered by HyperComments