Флот росії невдало намагався атакувати острів Зміїний

Вторник, 19 декабря 2023, 10:50
У ніч на 15 грудня росіяни здійснили невдалу для себе спробу диверсії проти острова Зміїний Одеської області.
Флот росії невдало намагався атакувати острів Зміїний

Вся інформація про невдалий для росіян диверсійно-тактичний десант на острів Зміїний грунтується виключно на повідомленнях так званих російських "воєнкорів". 

На деяких російських навоколовійськових пабліках розповсюджуєтсься інформація про те, що приблизно у п'ятницю 15 грудня була здійснена спроба якоїсь диверсійної операції проти острова Зміїний, яка була здійснена напередодні дати онлайн-виступу президента росії путіна..

Начебто, на двох швидкісних катерах, вони відправили невеликий десант на острів. Ймовірніше за все, це могли бути створені як раз для таких операцій катери типу "Раптор". Судячи з обсягу виділених для цієї операції сил, мова йшла суто про невелику за масштабом висадку десанту на острів з метою диверсії чи просто підняти російський прапор на декілька годин - щоб російський диктатор міг заявити про "перемогу".

Але катери навіть не дійшли до острова - їх у штормову погоду атакувала українська авіація. В результаті цього, за даними "воєнкорів", поповнили екіпаж крейсера "Москва" від 12 до 14 російських морських піхотинців, як мінімум, один з катерів, ледве не затонув просто через шторм. Чи вдалося при цьому знищити один з російських катерів - точної інформації немає. Все це відбувалося, до речі, приблизно в тому районі моря, де зараз лежить на дні крейсер "Москва" - біля 50 кілометрів на схід від острова Зміїний.

comments powered by HyperComments