Великобританія вважає, що 20% російського флоту знищено за 4 місяці

Вторник, 26 декабря 2023, 14:33
Міністр оборони Великобританії зробив заяву, зміст якої полягає в тому, що 20% чорноморського флоту російської педерації знищено Україною всього за чотири місяці. І це - не рахуючи втрат російських агресорів на морі за перші півтора роки війни.
Великобританія вважає, що 20% російського флоту знищено за 4 місяці

Міністр оборони Великобританії Грант Шеппс заявив, що за останні чотири місяці росія втратила 20% свого Чорноморського флоту. Про це він написав у соцмережі X, реагуючи на знищення російського десантного корабля «Новочеркаськ» українським ракетним ударом.

За його словами, це доводить, що ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут, помиляються.

Він також зазначив, що зараз домінування росії в Чорному морі «поставлено під сумнів». Шеппс упевнений, що нова коаліція на чолі з Великою Британією та Норвегією допомагатиме Україні перемагати на морі.

У ніч на 26 грудня тактична авіація Сил оборони України завдала удару по кораблю Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» поблизу Феодосії у Криму. Унаслідок атаки корабель знищено.

Ігнат зазначив, що українські військові філігранно організували цю операцію. У корабель влучили крилатими ракетами (на озброєнні в України є ракети Storm Shadow і Scalp).

У російському міністерстві оборони визнали атаку на корабель «Новочеркаськ». Там заявили, що корабель зазнав пошкодження «в ході відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет». 

Нагадаємо, раніше Великобританія та Норвегія заявили, що очолять нову морську коаліцію для України. У межах неї вони, зокрема, мають запропонувати план розвитку Військово-морських сил України.

comments powered by HyperComments