Знищення ВДК "Новочеркасск" завдало удару по логістиці окупантів (ВІДЕО)

Четверг, 28 декабря 2023, 15:35
Британська розвідка вважає, що знищення російського ВДК "Новочеркасск" в порту Феодосії завдало суттєвого удару по всій системі військової логістики окупантів у Криму.
Знищення ВДК "Новочеркасск" завдало удару по логістиці окупантів (ВІДЕО)

Москва планувала використовувати “Новочеркасск” для десантних операцій, як і інші подібні кораблі, кількість яких збільшили у Чорному морі напередодні початку вторгнення в Україну. Але у нинішній ситуації знищення корабля – це передусім удар по логістиці, вважають британські аналітики.

“Дані з відкритих джерел свідчать про високу ймовірність того, що судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, коли в нього влучили, що спричинило потужну вторинну детонацію”, – йдеться в огляді.

Це вже третій знищений великий десантний корабель рф у Чорному морі після "Саратова" та "Мінська". Перед війною російські загарбники збиралися використовувати їх за призначенням. Згодом ці функції розширили. Нині знищення корабля – це передусім удар по логістиці.

“Із затягуванням війни кораблі все частіше використовуються для надання логістичної підтримки. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе і відносно крихке автомобільне і залізничне сполучення Кримського мосту, що з’єднує Крим з Росією”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, великий десантний корабель проекту 775 ВМФ росії “Новочеркасск” був повністю знищений в результаті українського ракетного удару вночі 26 грудня, коли він перебував у порту Феодосії. Внаслідок потужної детонації вантажу корабля після влучень однієї чи двох ракет корабель, точніше його залишки, затонув у кількох метрах біля причалу.

Також внаслідок удару частково затонуло ще одне судно у порту Феодосії. Це судно ідентифіковано як рейдова плавуча майстерня ПМР-71 проекту 889А зі складу 58 групи суден забезпечення (ПБ Феодосія). Це судно збудували у Болгарії у 1982 р., 1997 р. при розділі радянського чорноморського флоту воно відійшло до росії. Характерною рисою проекту є залізобетонний корпус. 

comments powered by HyperComments