У Чорному морі перебуває три російські ракетоносці

Вторник, 23 января 2024, 15:20
22-23 січня російський чорноморський флот проявляє незвичну активність, хоча традиційно не бере участі у ракетних ударах.
У Чорному морі перебуває три російські ракетоносці

Останніми днями росіяни постійно тримають у Чорному морі, серед інших, один чи декілька своїх кораблів з крилатими ракетами "Калібр".

У неділю 21 січня у морі був один з фрегатів проекту 11356, ймовірніше за все - "Адмирал Макаров". У той же день до нього приднався один з малих ракетних кораблів (корветів), що довело загальний можливий залп до 20 крилатих ракет "Калібр".

А у вівторок 23 січня у море також вийшов один з трьох ракетних підводних човнів, які залишилися у складі чф рф. Таким чином, у морі зараз перебувають три ракетоносці, які можуть випустити до 20 ракет "Калібр",

Однак насправді реальна участь російського чорноморського флоту у війні наближається до нуля - адже з вересня 2023 року всі їх кораблі випустили лише 3 таких ракети. А більшу частину часу вони проводять у захищеній базі Новоросійську, побоюючись атак українських морських дронів чи ракетних ударів.

У нашому огляді - аналіз дій російського флоту у першій половині січня.

comments powered by HyperComments