Окупанти піднімають з морського дна залишки свого десантного корабля

Суббота, 3 февраля 2024, 14:27
В порту окупованої росіянами Феодосії почали піднімати з дна металобрухт - який раніше був великим десантним кораблем "Новочеркасск".
Окупанти піднімають з морського дна залишки свого десантного корабля

Вранці 3 лютого були опубліковані фото з порту Феодосії, з яких можна зробити висновок про початок процесу підйому знищеного там великого десантного корабля російського чорноморського флота "Новочеркасск". Але вигляд тих шматків металу, що підіймають з дна цілком однозначно дає зрозуміти - це всього лиш металобрухт, який дістають окремими фрагментами. 

Мови про ремонт та відновлення корабля у таком стані навіть не може бути, незважаючи на заяви російських пропагандистів.

Підйом залишків корабля  відкладали вже кілька разів через очікування спецбригади водолазів та дотримання техніки безпеки за погодними умовами.

Ще на початку січня у родичів зниклих безвісти, тобто загиблих російських моряків, було взято зразки ДНК. 

Єдине, що їм відомо про 33 зниклих — це матроси, які не встигли вибратися з ураженого корабля. Їх близьким повідомили невтішні прогнози: після підйому залишків корабля на сушу його акуратно різатимуть, що займе приблизно три місяці. Потім виявлені останки військовослужбовців звірятимуть за взятими ДНК. У кращому випадку всі процедури займуть півроку.

Нагадаємо, великий десантний корабель проекту 775 ВМФ росії “Новочеркасск” був повністю знищений в результаті українського ракетного удару вночі 26 грудня, коли він перебував у порту Феодосії. Внаслідок потужної детонації вантажу корабля після влучень однієї чи двох ракет корабель, точніше його залишки, затонув у кількох метрах біля причалу.

comments powered by HyperComments