У Середземному морі посилюється російський флот

Среда, 3 апреля 2024, 11:54
Ще з 2013 року росіяни постійно тримають флотське угруповання у Середземному морі. Зараз вони посилюють його старим ракетним крейсером.
У Середземному морі посилюється російський флот

До Середземного моря росія передислокувала ракетний крейсер зі складу свого Тихоокеанського флоту - РКР-011 "Варяг". Він може очолити різнорідну групу кораблів протягом наступних 1-4 тижнів.

Флагман Тихоокеанського флоту ВМФ росії - це корабель проекту 1164 року "Атлант", побудований у Миколаєві в 1980 році. До цього проекту належав і колишній флагман ЧФ, а нині об'єкт підводної культурної спадщини України, крейсер "Москва".

Цікаво, що крейсер "Варяг", однотипний з ним "Маршал Устінов" зі складу Північного флоту росії на початку 2022 р. були у Чорному морі і, разом з іншими кораблями, планували увійти у Чорне море і у кілька разів посилити склад чорноморського флоту для забезпечення десантних операцій до Одеси. Але тоді росіяни встигли перекинути до Чорного моря лише 6 десантних кораблів, а інші, в тому числі 2 ракетних крейсери, ракетний фрегат (есмінець), фрегат, корвети та підводні човни як зі складу чорноморського флоту, та і інших флотів росії, вимушено залишилися у Середземному морі. Там було тоді 9 ракетних кораблів.

Тому ще у листопаді 2022 року на північний флот повернулася крейсер "Маршал Устинов", у січні пішов геть з Середземного моря на тихоокеанський флот крейсер "Варяг". І у квітні 2023 р. з Середземного моря вийшли ще три кораблі - фрегат " Адмирал Григорович" зі складу чорноморського флоту та ракетні корвети "Стойкий" і "Стерегущий". З того часу у Середземному морі у росіян залишалося два надводні кораблі з крилатими ракетами "Калібр".

comments powered by HyperComments