ВМСУ: росіяни втратили третину флоту у Чорному морі

Вторник, 16 апреля 2024, 11:56
Флот росії у Чорному морі втратив до третини свого корабельного складу, сховався від українських морських дронів, що мають покращені характеристики у новій модифікації.
ВМСУ: росіяни втратили третину флоту у Чорному морі

Чорноморський флот рф втратив близько третини своїх кораблів з початку повномасштабної війни в Україні, про що напередодні заявив речник Військо-Морських сил Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

«Якщо говорити мовою цифр, то можна казати про третину. Проте важливим є і якісний показник, тож є багато над чим працювати. У першу чергу це стосується носіїв крилатих ракет, яких росіяни мають десяток в акваторії Чорного моря», — зазначив Дмитро Плетенчук.

Водночас речник підкреслив, що сили окупантів постійно присутні в акваторії Чорного моря, а саме в повітряному просторі. «Там постійно працює як винищувальна, так і розвідувальна авіація, і це є реальною проблемою для України», – підкреслив речник ВМС.

Велика кількість морських дронів «Sea Baby» може запросто «закрити» багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання. Про це сказав співробітник військової контррозвідки СБУ (https://t.me/krovnapomsta), який керував морським дроном «Sea Baby», що вразив Кримський міст у 2023 році. «Сотня-дві таких дронів може зробити флот тягарем, а не корисним інструментом у досягненні військових цілей, адже він просто не зможе нікуди рипнутися», — зазначив спецпризначенець СБУ.
 
Він також поділився унікальною інформацією про нове покоління дронів «Sea Baby». Вони мають покращені аквадинамічні й технологічні характеристики та можуть проходити понад 1 тис. км. з більш як 1 тонною корисного навантаження несучи різні види озброєння.

За останніми даними нашого аналізу на основі космічних знімків, майже всі боєздатні російські кораблі стоять у Новоросійську. У Севастополі залишаються лише малоцінні та застарілі кораблі. Така ситуація зберігається вже кілька місяців.

comments powered by HyperComments