Одеська область потерпає від негоди і снігопаду (ВІДЕО)

Воскресенье, 26 ноября 2023, 15:05
Весь день 26 листопада в Одеській області вирує негода зі снігопадом. Публікуємо огляд ситуації станом на 13 годину за даними Одеської ОВА та Одеської міської ради.
Одеська область потерпає від негоди і снігопаду (ВІДЕО)

Загалом в Одеській області так чи інакше перекриті всі важливі автодороги. Траса М15 Одеса - Рені закрита для руху повністю, траси М14 Одеса - Миколаїв, М28 Одеса - Южний, М05 Одеса - Київ закриті для руху великовантажного транспорту. 

Станом на 13.30: рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди. Здійснено 30 виїздів. З заметів продовжують звільняти автомобілі. Від ДСНС наразі залучено 32 одиниці техніки та 110 рятувальників. В кареті швидкої допомоги, яку зранку супроводжували та витягали зі снігових заметів підрозділи ДСНС, знаходилась вагітна жінка. Наразі вона народжує в лікарні.

Опади та вітер не вщухають. Дорожне покриття в снігу та льоду. Найскладніша ситуація наразі на півдні регіону, там висота переметів подекуди сягає 70 сантиметрів. Починає засипати північ Одеської області.

Водії автомобілів вилітають з проїжджої частини, застрягають у кюветах, на узбіччях та схилах. Найбільше аварій у колишніх Біляївському та Білгород-Дністровському районах.

Через негоду щонайменше два рейсові автобуси виїхали в кювет. Один автобус, який їхав із Софії в Ізмаїл, опинився на узбіччі біля села Орлівка в Ренійській громаді. У салоні перебували дев'ять пасажирів і двоє водіїв, ніхто не постраждав. Поліцейські відвезли людей перечекати негоду в місцевій школі. Схожа ДТП сталася біля села Новосільське. У кювет з'їхав автобус Бухарест — Одеса з 42 пасажирами, серед яких п'ятеро дітей, а також двома водіями. Людей також евакуювали до школи.


Білгород-Дністровський район

з 16 територіальних громад у  3 громадах наявне світло, в 3 частково, в 10 світло відсутнє. Проблем з водопостачанням та теплопостачанням немає. Лікарні працюють і штатному режимі.


Подільський район

Все в штатному режимі. Балтська ТГ (в с. Саражинка, Перейма, Оленівка, Борсуки, Лісничівка) відсутня електроенергія.


Березівський район

У 36 населених пунктах повністю відсутнє електропостачання та в 6 населених пунктах частково, з водопостачанням проблем немає. Всі служби працюють у штатному режимі.


Роздільнянський район

У 4-х громадах перебої з електроенергією (9 н.п.), об'єкти інфраструктури працюють у штатному режимі.


Одеський район 

Електропостачання відсутнє у 36 населених пунктах. Водо/ теплопостачання є. 


Ізмаїльський район 

Без енергопостачання залишаються 43 населених пункти Ізмаїльського району, 6 - частково. Обʼєкти критичної інфраструктури працюють від генераторів. Відсутнє водопостачання у м. Кілія.


Болградський район

Майже в усіх громадах відсутне електропостачання. Обʼєкти критичної інфраструктури працюють на генераторах, перебої з мобільним звʼязком.


Цілодобово працює штаб з ліквідації наслідків негоди. Всі служби переведені у посилений режим роботи.

comments powered by HyperComments