В Одесі виконком займався парковками

Среда, 21 сентября 2022, 10:01
20 вересня в Одесі відбулося засідання міського виконкому, на якому розглянули єдине питання - про автомобільні парковки.
В Одесі виконком займався парковками

В порядку денному вчорашнього засідання Одеського виконкому було всього два питання: про визначення комунального підприємства "Одестранспарксервіс" оператором майданчиків для платного паркування та про надання згоди на списання з балансу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса" основних засобів.

Однак, відповідальний за транспорт віце-мер Сергій Тетюхін попросив зняти з розгляду питання щодо аеропорту.  

А друге рішення по парковкам, за словами Тетюхіна, стало останнім кроком, після якого можна буде прийняти у тестову експлуатацію автоматизовану систему оплати паркування та запустити муніципальний паркувальний простір в місті. Планується використовувати автоматизовану систему оплати паркування за допомогою QR-кодів. 

Після ухвалення відповідного рішення депутатами міської ради, вже в перший місяць запрацюють п'ять майданчиків, а взагалі йдеться про 12 майданчиків. Завдяки цьому планується прибрати з вулиць "чорних паркувальників" у жилетках, які тероризують водіїв та збирають "чорний нал".

Поки що рішення виконкому показує наявність 12 муніципальних парковок, переважно у історичному центрі Одеси та біля залізничного вокзалу загальною місткістю в 452 машиномісця - по вулицям Рішельєвській, Гаванній, Ланжеронівській, Дерибасівській, Катерининській, а також Катерининській та Привокзальній площах.

comments powered by HyperComments