Як знищували російських окупантів на острові Зміїний Одеської області (ВІДЕО)

Понедельник, 11 июля 2022, 17:56
Збройні сили України показали перебіг довгої комбінованої операції по звільненню від російських окупантів острова Зміїний Одеської області.
Як знищували російських окупантів на острові Зміїний Одеської області (ВІДЕО)

Публікуємо відеоролик оперативного командування "Південь" з деякими зауваженнями. У ролику показані у хронологічному порядку всі етапи операції та ударів проти російських окупантів на острові Зміїний Одескої області починаючи з квітня 2022 року. Але через те, що зі складу ЗСУ ніхто і ніяк не міг зафільмувати ураження протикорабельними ракетами та подальшу загибель ракетного крейсера "Москва" ВМФ рф, то були використані ілюстративні кадри потоплення на навчаннях одного з старих кораблів американського флоту.

Надалі ми бачимо кадри знищення біля Зміїного російських швидкісних катерів типу "Раптор", десантного катеру "Серна", ударів по буксиру "Василий Бех", нанесення авіаційних, артилерійських та ракетних ударів по скупченням військової техніки на острові та кадри застосування тих чи інших видів української зброї.

Завершальну та вирішальну серію ударів по Зміїному ЗСУ завдали у період з 20 по 30 червня. За ці 10 днів російські окупанти зазнали значних втрат в особовому складі свого окупаційного гарнізону і втратили понад десять одиниць техніки, у тому числі зенітних ракетно-артилерійських комплексів "Панцир" та гелікоптер Ка-52. В результаті цього російським командуванням було прийнято вимушене рішення вивезти військових, що вижили, з острова Зміїний на швидкохідних катерах типу "Раптор", інакше на всіх їх очікувало повне знищення. Але офіційно вимушену евакуацію залишків гарнізону росіяни назвали "кроком доброї волі" після "виконання всіх завдань". Також було опубліковано й іншу фейкову інформацію.

Після цього 7 липня на острів висадилися спецпризначенці, які ефетно завершили операцію, піднявши на Зміїному прапор України та обстеживши залишки ворожої техніки та сам острів. Таким чином, вся Одеська область повністю очищена від окупантів. Надалі перебування постійного гарнізону ЗСУ на острові Зміїний з військової точки зору є недоцільним. Однак головне досягнуте - росіян там більше немає.

"До участі було залучено угруповання різнорідних сил ВМС, ескадрилья Байрактарів, Повітряні сили, ракетні війська і артилерія, підрозділи Держприкордонслужби, СБУ та розвідки, також інші підрозділи зі складу оперативно-стратегічного угруповання військ "Олександрія" - зазначають о оперативному командуванні "Південь" про весь хід операції проти окупантів.

comments powered by HyperComments