США прискорюють надання Україні ракетних установок HIMARS (ВІДЕО)

Среда, 27 июля 2022, 09:20
Пентагон намагається пришвидшити надання Україні чергової партії ракетних установок HIMARS. Одночасно вже поступають аналогічні німецькі установки MARS-II.
США прискорюють надання Україні ракетних установок HIMARS (ВІДЕО)

За підсумками телефонної розмови міністрів оборони України Олексія Резнікова та США Ллойда Остіна стало відомо, що Пентагон докладає зусиль для пришвидшення процесу передачі озброєння, техніку і спорядження, у тому числі системи HIMARS, з останнього пакета оборонної допомоги, про який було заявлено минулого тижня.

У відео "Одеського Кур'єру" - робота установок HIMARS на фронті.

Про це повідомили у Пентагоні за результатами телефонної розмови міністрів оборони України та США.

Зараз Україна має на фронті 12 установок HIMARS, а також ще декілька удвічі потужніших за кількістю ракет аналогічних ракетних установок М270 та MARS-II. Черговий пакет допомоги від США включає в себе ще 4 установки HIMARS. У планах США - довести кількість HIMARS в Україні до 25-30 установок, окрім цього - ще установки М270 та аналогічні німецькі (MARS-II). 

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна потребує приблизно 50 таких установок для ефективної оборони по всьому фронту, а для успішного контрнаступу потрібно близько 100 HIMARS та (або) М270.

Зазначається, що співрозмовники обговорили результати недавньої зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий “Рамштайн-4”), а також поточну допомогу нашій країні у сфері безпеки, включно з недавнім зобов’язанням США надати системи HIMARS.

Ллойд Остін запевнив Олексія Резнікова, що "Сполучені Штати намагаються якомога швидше доставити обладнання в Україну".

 

comments powered by HyperComments