Окупанти хочуть показати на параді захоплені українські бронекатери (ФОТО, ВІДЕО)

Пятница, 29 июля 2022, 21:21
Російські загарбники планують продемонструвати на параді у Новоросійську один чи кілька захоплених українських бойових одиниць.
Окупанти хочуть показати на параді захоплені українські бронекатери (ФОТО, ВІДЕО)

Ще у березні у Бердянську, а згодом у травні у Маріуполі російські загарбники змогли захопити декілька бойових одиниць ВМС та Морської охорони України. Більшість з них передислоковані окупантами до їх бази у Новоросійську.

31 липня планується продемонструвати один чи два "трофейних" бронекатери типу "Гюрза-М" у морському параді з приводу дня вмф росії. Це, скоріш за все, той самий катер, який ще у травні було відремонтовано до спроможності рухатися самостійно та тоді передбачалося задіяти у провокаціях біля острову Зміїний. Деталі у нашому відеосюжеті.

На оперативних фото з Новоросійську видно, як один з захоплених росіянами бронекатерів йде своїм ходом по гавані Новоросійську, також його видно і на інший світлині на фоні малого протичовнового корабля (корвета) проекту 1124 "Єйськ".

На ще одному кадрі видно цілу групу захоплених українських кораблів та катерів. Це прикордонний сторожовий корабель Морської охорони "Донбас", один з бронекатерів типу "Гюрза-М" та ще 2-3 захоплених малих бойвих одиниці.

comments powered by HyperComments