З окупованого Криму тікають росіяни

Четверг, 18 августа 2022, 11:01
Окупанти почали тікати з території Криму.
З окупованого Криму тікають росіяни

Після останньої "бавовни" в Криму на складах боєприпасів під Джанкоєм та на військових авіабазах у Саках та Гвардейському, російські окупанти почали масово залишати територію півострова. Це стосується російської військової авіації та простих громадян росії. 

За повідомленняи Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти взялися передислоковувати літаки та вертольоти з аеродромів у північній та центральній частині Криму на запасні аеродроми та аеродроми постійного базування на території рф, а також до аеродромів поблизу Севастополя. 

Зокрема 17 серпня були зафіксовані перельоти 14 вертольотів:
- 3 вертольоти КА-27 зі складу 318 окремого змішаного авіаційного полку (Кача) морської авіації ЧФ в Херсонес;
- 3 вертольоти КА-27 зі складу 318 ОЗмАП в Севастополь;
- 8 вертольотів до Краснодару.

17 серпня з аеродрому Бельбек під Севастополем на аеродроми на території рф зафіксовано переліт 14 літаків:
- 3 літаки Су-35С зі складу 23 винищувального авіаційного полку (Дземгі) 303 змішаної авіаційної дивізії (ЗмАД) 11 армії ВПС і ППО східного ВО в Приморсько-Ахтарськ;
- 3 літаки Су-34 зі складу 559 бомбардувального авіаційного полку (Морозовськ) 1 ЗмАД 4 армії ВПС і ППО в Приморсько-Ахтарськ;
- 5 літаків CУ-27/З0СМ зі складу 38 винищувального авіаційного полку (Бельбек) 27 ЗмАД 4 армії ВПС і ППО в Кримськ;
- літак, можливо МіГ-31, в Геленджик;
- 2 літаки, можливо МіГ-31, в станицю Кущевська;

Одночасно громадяни росії почали самостійно тікати з території Криму. За останні дні двічі було встановлено добові "рекорди" по кількості автомобілів, які проїхали по Керченському мосту в бік основної території росії з Криму. Перший рекорд - до 37 тисяч автомобілів на добу був зафіксований після вибухів на авіабазі Саки (Новофедоровка) 9 серпня. Другий рекорд - до 38 тисяч автомобілів - після вибухів у Гвардейському та біля Джанкоя. Перед в'їздом на міст з боку Криму окупанти влаштували КПП, де перевіряють всі машини, документи та особисті речі людей.

Питання логістики для росіян ускладнилося тим, що пасажирські потяги з окупованого Криму до росії йдуть зараз лише від станції Владиславовка на лінії від Джанкою до Керчі за декілька кілометрів від Феодосії. 

comments powered by HyperComments