Один з британських тральщиків для ВМС України отримає назву "Черкаси" (ВІДЕО)

Четверг, 25 августа 2022, 18:13
Командуючий ВМС України адмірал Андрій Неїжпапа розповів, що дуже скоро один з кораблів військового флоту отримає назву "Черкаси".
Один з британських тральщиків для ВМС України отримає назву "Черкаси" (ВІДЕО)

За словами командувача українським військовим флотом віце-адмірала Андрія Неїжпапи, дуже скоро назву "Черкаси" отримає один з бойвих кораблів, що в найближчий час поповнить склад ВМС України.

"У нас з'явиться новий корабель "Черкаси". Він уже майже є. Найближчим часом дізнаєтесь. Так, це не буде той корабель "Черкаси", на якому служив я, але там буде дух "Черкас"" - підкреслив Неїжпапа у відеоінтерв'ю на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ.

Раніше назву "Черкаси" у ВМСУ мав мінний тральщик, який найдовше чинив спротив спробам росіян захопити його у заблокованій бухті Донузлав у березні 2014 року.

Саме зараз українські моряки проходять навчання на двох британських мінних тральщиках типу "Сендаун" у Великобританії. Ці кораблі, згідно підписаного влітку 2021 року в Одесі меморандуму, будуть передані Україні. Вони збудовані у 1990-х рр., мають тонажність 484 тони, довжину 53 метри, швидкість до 13 вузлів, мають на озброєнні одну 30-мм автоматичну гармату "Бушмастер", кулемети та різноманітне обладнання для пошуку та знищення мін у морі. Перед передачею до ВМС України вони мають пройти переобладнання з модернізацією протимінного озброєння та інших систем.

Інших перспектив поповнення ВМС України найближчим часом немає, окрім добудови ракетного корвету у Туреччині, який вже має назву "Гетьман Іван Мазепа".

На відео: аналіз перспектив поповнення ВМС України під час війни та у післявоєнний період.

comments powered by HyperComments