ЗСУ звільнили від окупантів вже майже всю Харківську область (ВІДЕО)

Понедельник, 12 сентября 2022, 14:52
Продовження великого наступу ЗСУ призвело вже до майже повного звільнення всієї Харківської області, а також до початку вигнання окупантів з Донецької та Луганської областей.
ЗСУ звільнили від окупантів вже майже всю Харківську область (ВІДЕО)

12 вересня триває наступ ЗСУ на сході України, який розпочався у Харківській області. Деталі - у нашому відеосюжеті про оперативну ситуацію 12 вересня.

Оборона росіян фактично розвалилася, вони втратили керованість своїх підрозділів - вони неорганізовано тікають. Фактично звільнено всю Харківську область аж до державного кордону з росією. Самі ж росіяни у себе пишуть, що фронт тепер проходить по кордону з Білгородською областю. Окупанти залишають міста і села Донецької та Луганської областей - повідомляється, в тому числі, про їх втечу зі Сватового та можливо навіть з Лисичанська. Окупаційні російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію росії.

За минулу добу, окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук та Дворічна Харківської області.

На півночі Донбасу росіяни лишилися шляхів сполучення для своїх військ, що стоять на території Донецької і Луганської областей від Северодонецька - залізниця перерізана, а автошляхи проходять уздовж умовної на даний момент лінії фронту і можуть бути під вогневим контролем як HIMARS, так і далекобійної ствольної артилерії.

Генштаб ЗСУ повідомив про звільнення на східному напрямку понад 20 населених пунктів за останню добу. У звільнених районах йде фільтрація, затримують зрадників, кораборантів та залишки окупаційних підрозділів. з

comments powered by HyperComments