У росіян змінили військове командування на фронті проти України (ВІДЕО)

Воскресенье, 9 октября 2022, 19:22
На росії змінили командування окупаційними силами на фронті, які ведуть бойові дії проти України. Міністр оборони росії фактично відсторонений від безпосереднього керівництва армією.
У росіян змінили військове командування на фронті проти України (ВІДЕО)

Про можливу відставку міністра оборони шойгу та очільника генштабу росії Герасимова припускає британський інститут вивчення війни.

Можлива навіть заміна шойгу кадировим, який розкритикував дії вііськового керівництва росії, а потім отримав у якості нагороди від путіна звання генерал-полковника. Також можливо, що новим міністром оборони росії може стати губернатор Тульської області Олексій Дюмін, а Герасимова - заступник головнокомандувача сухопутними військами, генерал-лейтенант Олександр Матовніков.

А поки що командувачем об'єднаних сил росіян на фронті призначений генерал Суровікін - той самий, який у москві 1993 року чавив танками протестуючих, потім командував російським угрупованням у Сирії, а зараз - південною групою російських окупаційних військ в Україні.

Детальніше про це у нашому відеосюжеті, присвяченому огляду оперативної ситуації за 9 жовтня.

Одночасно ще з 8 жовтня, за даними головного управління розвідки Міноборони України, на москві почалися численні арешти військових. При цьому рух у центрі російської столиці перекрито. Водночас російські ЗМІ про це не повідомляють. Повідомляється, що в місто увійшли підрозділи дивізії оперативного призначення імені дзержинського – "еліти" Росгвардії тої самої, яка придушувала антирадянські повстання ще з 1920 року. Вони рухаються до центру спільно з підрозділами поліції. Одночасно всі військові підрозділи по периметру Москви приведено у підвищену бойову готовність.

comments powered by HyperComments