Херсон повернувся до України (ВІДЕО, оновлено)

Пятница, 11 ноября 2022, 16:46
Вдень 11 листопада українські військові частини взяли під контроль місто Херсон. Про це також заявили Президент та Міністерство оборони України.
Херсон повернувся до України (ВІДЕО, оновлено)

Надвечір 11 листопада Президент України Володимир Зеленський досить обтічно заявив про повернення української влади до Херсону, підтвердивши без подробиць вхід ЗСУ до міста. "Сьогодні – історичний день. Ми повертаємо південь нашої країни, повертаємо Херсон. Станом на зараз наші оборонці – на підступах до міста. Залишається ще зовсім трохи – і починаємо заходити. Але спеціальні підрозділи вже у місті. Херсонці чекали. Ніколи не відмовлялись від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє." - наголосив Зеленський у вечірньому зверненні.

Також дуже лаконічно про контроль над Херсоном заявили в Міністерстві оборони: "Сьогодні — історичний день. Ми повертаємо Херсон!".


Окупанти, таки да, не просто відступають, а швидко тікають і з самого Херсону, і з всього правобережжя Дніпра. Минулої ночі вони підірвали Антонівський міст, на якому повністю зруйновані кілька прольотів. Наступ ЗСУ триває, і ми можемо побачити це на карті - як позначена підконтрольною окупантами на середину дня 11 листопада лише вузька смуга території по правому берегу Дніпра включно з Херсоном. Потім на карті Херсон вже позначений таким, де окупантів більше немає.

Генштаб ЗСУ повідомив про звільнення 9 листопада відразу 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне. До цього слід додати ще місто Снігурівка та ще деякі населені пункти, в тому числі і сам Херсон, про які офіційно повідомлять пізніше.

Вдень 11 листопада окремі підрозділи ЗСУ були помічені на території міста Херсон. А у центрі Херсона місцеві мешканці піднімають прапори України. Вхід до Херсону українських військ підтвердив голова головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. На рівні оперативного командування "Південь", яке безпосередньо веде там бойові дії, підтвердження поки що немає.


Оновлення:

Після 15 години українські підрозділи контролюють місто. На будівлі обласного управління поліції підняли прапор України. 

Генштаб ЗСУ офіційно повідомляє про вихід на правий берег Дніпра та обіцяє оприлюднити результати наступу пізніше. Оперативне командування "Південь" прогнозу ворожі удари по правому берегу Дніпра. ГУР Міноборони закликає тих росія, які лишилися у Херсоні та біля нього, здаватися-' - адже росія кинула їх напризволяще. 


Росіяни, як можуть, втікають з правого берега на лівий. Сьогодні навіть вже міністерство так званої оборони росії офіційно повідомило про те, що російські війська повністю виведені з правого берега Дніпра, в тому числі і з Херсону.

От дивимось, як вони пішки біжать по баржам напівзруйнованої понтонної переправи через Дніпро. У самому Херсоні ще залишаються кілька тисяч росіян - це різноманітні чмобіки, росгвардійці, представники підрозділів з так званих "лднр", а також ті, хто загубився, відстав від своїх частин та всілякі інші "потєряшкі". Тому зазначимо - коли росіяни кажуть, що "своїх не бросають", це означає насправді, що вони своїх обов'язково кинуть напризволяще у кращому випадку, а в гіршому - навмисне знищать своїх же.

comments powered by HyperComments