Система оборони росіян безпорадна перед українськими дронами

Пятница, 9 декабря 2022, 17:37
Недавні удари українських безпілотників по російським аеродромам та Севастополю показали, що російська ППО зовсім безпорадна перед ударами дронів, які можуть навіть досягати Москви.
Система оборони росіян безпорадна перед українськими дронами

Недавня "бавовна" на авіабазах у Енгельсі та Рязані, яку спричинили українські безпілотники, а також пожежа на аеродромі під Курськом показали дуже цікаві результати для України.

Детальніше про головне дивіться у нашому відеоогляді.

Кілька пошкоджених стратегічних бомбардувальників показали повну безпорадність російської ППО та системи оборони взагалі. Тобто, будь-який безпілотник, який прилетів на авіабазу у Енгельсі, може так само безперешкодно прилетіти і до Кремля. Також це дещо послабило той удар, який росіяни завдали 5 грудня - вони змогли випустити 70 ракет, а не 100 чи більше через пошкодження літаків. Також після цього росіяни перебазували з десяток своїх стратегічних бомбардувальників аж під Мурманськ.

Є дві версії того, чим саме вдарили по російським авіабазам. Перша, за версією американського видання "Файненшел Таймс" - це були переобладнані під сучасну електроніку радянські розвідувальні реактивні безпілотники Ту-141 "Стриж". За рахунок заміни важкої та дуже габаритної радянської електроніки та фотообладнання на сучасні мікросхеми там теоретично можна встановити потужну боєголовку. По другій версії, також американського видання "Politico", це були якісь нові безпілотники, розроблені та виготовлені однією з українських компаній. Одночасно міністр оборони України Олексій Резніков розповів про полегшення процедури прийняття безпілотників, які зараз розробляє та виготовляє під різні задачі - і розвідувальні, і ударні, і камікадзе,- кілька десятків українських компаній.

А що це означає? Що тепер дамоклів меч українського удару завис над всіма російськими базами як на, власне, російській, так і окупованій території. І як підтвердження цього - вранці 8 грудня у окупованому Севастополі працювали зенітно-ракетні комплекси на кораблях на зовнішньому рейді, які, можливо, щось збили. Навіть окупаційний гауляйтер Севастополя заявив, що був збитий безпілотник.

comments powered by HyperComments