Удар росіян спричинив відсутність води та світла в Одесі (ВІДЕО)

Четверг, 29 декабря 2022, 16:06
Сьогоднішній російський ракетний удар по Одеській області призвів до тимчасових відключень електроенергії та води.
Удар росіян спричинив відсутність води та світла в Одесі (ВІДЕО)

29 грудня одеситів розбудив о половині шостої ранку сигнал повітряної тривоги, а через деякий час стало чутно роботу системи ППО. Повітряна тривога в Одесі тривала майже до 11-ї години.

В Одеській області були "прильоти" і є, відповідно, пошкодження об‘єктів електрогенерації та електромереж. Станом на 11.00 складна ситуація на заході України, Одеській та Київській областях. Задіяні аварійні відключення.

Зокрема, в Одесі превентивно відключили світло майже скрізь та зупинили електротранспорт. В Одесі також не було кілька годин  води. Неподалік від Одеси внаслідок падіння уламків ворожої ракети пошкоджено житловий приватний будинок. Є пошкодження житлових будинків і в інших регіонах України.

Загалом росіяни випустили сьогодні 69 ракет, з яких 20 були морськими "Калібрами", а, відповідно, 49 - авіаційними. З цієї кількості загалом збили 54 ракети - 21 над Одеською областю, 16 над Києвом, 2 над Херсонською, 1 над Миколаївською областями. Ще 14 ракет знищили над іншими регіонами України. Судячи з того, що більшість ракет була збита над Одеською областю - росіяни змінили тактику ракетних ударів, спрямувавши основні свої зусилля саме на Одесу та її околиці з метою залишити одеситів без світла, води та опалення. При цьому значна кількість ракет летіли у напрямку Одеси саме з моря, в тому числі і авіаційних. Крім того, росіяни стріляли і на невеликі відстані переобладнаними зенітними ракетами С-300.

comments powered by HyperComments